Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie (1993) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím 美少女戦士セーラームーンR
Angol cím Sailor Moon R Movie
Egyéb cím(ek) Sailor Moon R: The Movie – The Promise of the Rose
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1993

Ismertető:

A történet legelején az egész csapat (Usagi, Ami, Rei, Makoto, Minako, Mamoru és Chibiusa) egy kertészetben vannak. Usagi és Mamoru éppen virágokat nézegetnek, mikor Usagira rájön a “romantikázhatnék”, amit a szomszéd sorban álló barátnői figyelemmel is kísérnek. Mamoru viszont meghallja őket, ettől cseppet kínosan érzi magát, ezért inkább otthagyja Usagit, és kimegy a szabadba. A lányok később követik.

Hirtelen besötétedk, és virágszirmok kezdenek hullani az égből, majd megjelenik egy fiú, aki úgy tűnik, ismeri Mamorut. De Mamoru nem emlékszik rá. A fiú egy ígéretről beszél, amit ő és Mamoru tettek egymásnak, és megkéri Mamorut, hogy menjen vele. Usagit ez egy kicsit rosszul érinti, és közbe akar szólni, de a fiú durván eltaszítja az útjából, és utána virágsziromeső kíséretében eltűnik.

Aznap este a TV-ben bemondják, hogy egy aszteroida fogja megközelíteni a Földet, de nem jelent rá veszélyt. Másnap reggel a lányok iskolába menet rengeteg zombiszerű emberrel keverednek összeütközésbe, akiket növények irányítanak. Nem sokkal később előkerül a tegnapi fiú, aki felismeri Usagit, és megtámadja. Tuxedo Kamen meg akarja védeni, és nagyon súlyosan megsebesül. A fiú pedig (kiderül, hogy a neve Fiore) magával viszi őt.

Ami-chan később rájön, hogy a hamarosan Föld közelébe kerülő aszteroidának köze van Fiore-hez, úgyhogy a lányok egy Sailor Teleport-tal azonnal ott is teremnek…

Ha meg akarjátok tudni, mi sül ki ebből, nézzétek meg!