Black Bullet (2014)

Képtalálat a következőre: „Black Bullet ico”

Eredeti cím ブラック・ブレット
Angol cím Black Bullet
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
A Black Bullet light novelként indult Kanzaki Shiden írásával és Ukai Saki grafikájával. Utána készítették el belőle a mangát Hon Morino illusztrálásával. Az animeadaptáció a Kinema Citrus Co. műve, amely 2013 októberében már bejelentésre került. A premier viszont csak 2014 áprilisára érkezett.

Na de miről is van szó valójában?

A 2031-es Tokiói körzetben járunk. Már több mint 10 éve elszabadult egy vírus, melyet Gastrea-nak neveznek. Ez a vírus arról nevezetes, hogy akit megfertőz, az átváltozik valamilyen mutálódott állattá, ha a testének több mint 50%-át a vírus képzi. Viszont szerencsére ez a vírus csak testnedvek által terjedhet.
A különféle Gastrea-kat pedig csak Varaniummal lehet megsebezni igen gyors regenerálódásuk miatt. A Varanium egy olyan anyag, amelyet a vírus nem képes elviselni, ezért ha érintkezik vele, elkezd “bomlani”.

A Gastrea evolúció

A vírus önmagát is képes mutálni (fejleszteni), így öt nagy kategóriába sorolják az evolúcióját. Általában minél nagyobb szinten van a vírus, annál összetettebb állat képét próbálja felvenni. Tehát például egy frissen átalakult 1-es Gastrea még egyszerűbb rovar, egy magasabb szinten lévő már valami hüllő képe.

A “hős” elátkozottak

Elátkozott gyermekeknek azokat nevezzük, akik képesek felvenni a harcot ezekkel a szörnyekkel, mivel bennük is megtalálható a vírus, csak a testük el tudja nyomni a Gastrea-t. Ezzel a képességgel azért rendelkeznek, mert ők nem a szokványos úton fertőződtek, hanem még mielőtt megszülettek volna, az anyjuk elkapta a fertőzést és a kihordási idő alatt átszállt rájuk is, csak rajtuk ugye másképpen hatott.
Az elátkozott gyermekek mindig lányok és általában 9-11 éves korosztályból kerülnek ki. Különös ismertetőjelük a vörös szemük (amit el tudnak rejteni).
Amit még tudni kell róluk, hogy utálja őket a lakosság, mert félnek tőlük, ezért szinte minden ilyen gyermek árva (eltaszították maguktól a szüleik, mert féltek tőlük). Annak ellenére is így viselkedik a nép, hogy ők aratnak győzelmet a Gastrea-k felett, megvédve ezzel a különböző körzeteket.
Ezek a gyerekek kétfős csapatokban dolgoznak. A csapat egyik tagja elátkozott, a másik pedig egy Civil Polgárőr (aki normális ember). Az előbbit Initiator-nak, az utóbbit viszont Promoter-nek nevezik csapaton belül.

Szereplők

Rentaro Satomi: Promoter, egy nagyon eltökélt fiatal, aki képes megbecsülni az elátkozottakat. Szüleit fiatalon elvesztette. A fegyvere egy pisztoly, ami Varanium lövedéket lő ki. A Tendo harcművészet mestere. (Innen ered a cím, ugyanis a Varanium fekete színű.)
Enju Aihara: Rentaro Initiatora. 10 éves, legfőbb vágya, hogy feleségül vegye társát.
Kisara Tendo: A Tendo Civil Polgárőrség főnöke (ahol Rentaro és Enju dolgozik). A Tendo kardforgatás mestere.

Történet

Rentaro és Enju egy párost alkotva próbál feltörni a ranglétrán, de szerencsétlenségükre nem kapnak valami nagy munkát. A történet elején 120.000-ik helyen állnak. Egy nap azonban megbízás kapnak, miszerint vissza kell szerezniük egy ládát. Ezt a küldetést maga a tokiói térség kormányzója adta ki feladatul egy csomó Civil Polgárőségnek hatalmas pénzjutalomért. A küldetés azonban felforgatja az életüket.

Grafika

A grafika teljesen jó, megállja a helyét a 2014-es művek között. Nekem a legjobban a színhasználat tetszett benne.

Vélemény

Bár az elején nem volt túl meggyőző, de szerintem ez egy nagyon jó anime. Minden a helyén van, ha nevetni kell, nevetünk, ha pedig drámai rész jön, akkor sírunk. Nekem kicsit Attack on Titan beütése volt kis humorral fűszerezve. Az op és az ed fülbemászó. Szinte mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az animét. Akinek pedig kicsit is tetszett az Attack on Titan, az mindenképp nézze meg. A legfontosabb, hogy a negyedik részig ne ítélkezzetek, mert onnan indul be igazán.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész
Specia1. rész

 

CategoriesB