Blood-The Last Vampire (2000)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Blood: The Last Vampire png”

Infó:

Eredeti cím -/

japán
Angol cím Blood: The Last Vampire
Magyar cím Blood, az utolsó vámpír
Egyéb cím(ek) Blood The Last Vampire, Blood
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2000

Ismertető:
18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Saya ránézésre teljesen átlagos japán kamaszlány. Eltekintve folyton “morcos” arckifejezésétől, és külsejét meghazudtoló fizikai erejétől. Valójában azonban ő az “utolsó igazi”, aki az amerikai titkosszolgálattal együttműködve igyekszik elpusztítani az elfajzottakat. Az elfajzottak olyan ragadozók, akik nem vámpírnak születnek, hanem csak később alakulnak át, ám ekkor sem a “klasszikus vámpír-külsőt” veszik fel, hanem – egy elég ronda – szörny kinézetét.

Saya engedélyt kap arra, hogy elfajzottak után kutasson az egyik amerikai támaszpont melletti Yokota Középiskolában. Feladatát nehezíti, hogy Halloween napja van, és minden gyerek szörnynek öltözik …

A Blood nem túl hosszú, mindössze 48 perc. Hangulata – és a grafikai stílusa – meglehetősen sötétre (vagy méginkább komorra) sikerült, ami tökéletesen illik a történethez. A karakterek kidolgozottsága átlagos (ez egyáltalán nem negatív jelző), viszont a környezet ábrázolásánál használt háromdimenziós technika néhol teljesen életszerűvé varázsolta a helyszíneket.

A vámpír történetekért rajongóknak mindenképpen ajánlom, és mindenkinek, aki szereti a sötét hangulatú animeket.

Online:

Vélemény, hozzászólás?