Boku wa Tomodachi ga Sukunai (2011)

Képtalálat a következőre: „Boku wa Tomodachi ga Sukunai ico”

 

Eredeti cím 僕は友達が少ない
Angol cím I Don’t Have Many Friends
Egyéb cím(ek) Haganai
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2011.10.07 – 2011.12.23
Ismertető:
A sorozat még 2009-ben debütált light novel formájában, melynek történetét Hirasaka Yomi írta és Buriki illusztrálta. Ezt követte még ugyanabban az évben a manga, majd 2011 őszén az anime sorozat feldolgozás.

Történet

Szokás mondani, hogy a barátság az, ami megmutatja nekünk, hogy sem örömünkben, sem bánatunkban nem vagyunk egyedül. Sajnálatos módon a mai diákok egy része nem rendelkezik egyetlen egy baráttal sem. Nehéz nekik a beilleszkedés és emiatt a sorsuk sem felemelő az iskolában. A többiek nem értik meg őket, így kénytelenek magukba fordulni.

A történetben fellelhető iskolába egy nap viszont új tanuló érkezik, egy fiú, Hasegawa Kodaka. Egy sajnálatos félreértés miatt nem barátkozik vele senki, mindenki elfordul tőle. Egyik délután viszont megismerkedik Mikazuki Yozoraval, akiről szintén kiderül, hogy nemigen rendelkezik barátokkal. Ez ellen mindketten tenni szeretnének, ezért a lány megalapítja a Szomszédok Klubját.

Ide hasonló helyzetű emberkéket várnak, mint ők. A klub első tagja meglepő módon egy népszerű lány lesz az iskolából,Kashiwazaki Sena. Természetesen nem cél nélkül érkezik a klubba, ahogy a további tagok sem. Ugyanis a klub tagjainak száma a történet előrehaladtával nőni kezd. A minél szorosabb kapcsolat érdekében egyre több szabadidős tevékenységet szerveznek. Játszanak a törzshelyükön, eljárnak karaokézni és úszni a strandra. Ám a veszekedések is mindennapossá válnak. Vajon sikerül-e a klub által igaz barátokra lelniük?

Összegzés

Igazán szórakoztató sorozatnak mondanám. A szép grafika mellett nagyon kellemes, odaillő zenék szólalnak meg a háttérben. A szórakoztatás mellett olykor komolyabb dolgokra is fektetnek hangsúlyt és a szálak is bonyolódnak. Egyedi karakterekre lelhetünk, akik sajátos hóbortokkal rendelkeznek. Mindenkinek tudom ajánlani, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.

Online részek:
KategóriákB