Bokura Ga Ita (2006)

Képtalálat a következőre: „Bokura Ga Ita ico”

Infó:

Eredeti cím 僕等がいた/

japán
Angol cím We were there
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2006

Ismertető:
Takahashi Nanami éppen hogy csak elkezdte új életét a középiskolában. Rengeteg barátra tesz szert, és természetesen első látásra beleszeret az osztály szívtiprójába, Yano Motoharuba. Életük teljesen normális, fordulatoktól mentes az iskolában, egészen addig, amíg Nana szerelmet nem vall Yanonak.

Yano, a várakozások ellenére, nem utasítja vissza, viszont nem is fogadja el az ajánlatot, hiszen valahol még mindig szereti az előző barátnőjét, aki meghalt egy autóbalesetben azzal a sráccal, akivel megcsalta Yanot. Végül Yano elmondja Nanának, hogy szereti őt, és el is kezdenek járni. Itt kezdődik el igazán a történet, ami a kapcsolatuk viszontagságairól szól. Nana szemszögéből mutatja be az eseményeket, tehát minden olyan probléma felmerül, ami egy első párkapcsolatban csak felmerülhet. A kézfogás problémájától egészen a szüzességig…

A grafikáról nem is tudom, hogy mit mondhatnék, talán csak annyit, hogy egyedi. De szépnek semmiképpen nem mondható. Legfőképpen ha oldalról nézzük a szereplőket, az orruk és a szemük rendkívül érdekesen van megrajzolva. A zene semmitmondó, az OP átlagos és dallamos, a tipikus fülbemászó, egynyári slágerekre emlékeztet engem. Sokkal pörgősebb, mint az ending.

Maga az anime szerintem elég lassú folyású, nyugodt, furcsa légkörrel. Drámai elemekkel, kezdő Seiryukkal. Ami a főszereplő, Nana esetében talán nem is a legjobb megoldás volt, hiszen valahogy úgy érzi az ember, sosem tud semmibe igazi szenvedélyt fektetni, amikor ez nem így van.

Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a shoujo műfajt, mert ez az anime csak és kizárólag a szerelemről szól, az első szerelem problémáiról, ami sokszor megmosolyogtathatja az embert, mikor egy kicsit Ő is visszaemlékszik a hasonló problémáira. Nagyon kedves kis anime, lányoknak vétek kihagyni. És ami a legmeglepőbb benne, a főhős fiú nem egy szuper, csak mesékben létező valaki, ebben az animében mindenki nagyon valósághű. Akár a saját életünkben is találkozhatnánk velük.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?