Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan (2005)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Infó:

Eredeti cím 撲殺天使ドクロちゃん/

japán
Angol cím Beating Angel Dokuro-chan
Besorolás anime, OVA
Hossz 4 rész
Év 2005

Ismertető:

Az alapsztori arra épül, hogy egy bizonyos Kusakabe Sakura a közeli jövőben a tökéletes lolicon világot akarja megteremteni, amiben a nők nem néznek ki többnek 12 évesnél, és eközben véletlenül felfedezi a halhatatlanság titkát. Ez már önmagában morbid, de a java csak most jön. Ez a két hatás együtt már Istennek is sok, így visszaküldi angyalait az időben, hogy megöljék Sakurát, mielőtt az egész megtörténne. Minderről ő persze mit sem tud, mivel csak egy átlagos srác egy átlagos iskolában, aki valamilyen szinten érzelmeket táplál Minagami Shizuki-chan iránt. Azonban az egyik angyal, Mitsukai Dokuro-chan szembeszáll Isten szándékával, és megpróbálja megvédeni Sakurát. Dokuro-chan aranyos lánynak néz ki, de valósággal megszállja Sakura szobáját és felforgatja az életét, cselekedetei öntörvényűek, ráadásul lépten nyomon véres módon megöl valakit (főként Sakurát) a méteres tüskés buzogányával. Még szerencse, hogy a “pipiru piru piru pipiru pi” varázsige elmondásával fel tudja őket támasztani.

Ettől többet nem is kell elmondani. Ez az anime annyira morbid, beteg, idióta, falat kidöntő röhögésre ingerlő humorral rendelkezik, hogy ebben talán még az Excel Saga is elmarad mögötte. Ez nem csak a szétrepülő belekkel, agydarabokkal és végtagokkal tarkított véresőre értendő, hanem minden apró részletre, amivel folyamatosan bombázza a nézőt. Belenézhetünk az idióta hírekbe, ami a TV-ben megy, megtudhatjuk, mi történik az angyalokkal, ha leveszik a glóriájukat, a moziban láthatjuk a “The sensitive salaryman: the movie”-t, megtekinthetjük a Dokuro-chan receptjén készült kaja hatását, szurkolhatunk egy véres kidobós játékban, és megtudhatjuk, mi is az enyv klub. A többi angyal, akik még feltűnnek, azok se egyszerűek, de egyértelműen Dokuro-chan keveri a legtöbb bajt és ezáltal a humor legfőbb forrása. Emellett jó pár ecchi jellegű jelenet is van, persze ezek is valamilyen módon vicces eseményekbe torkolnak.

Grafika szempontjából nézve nem éppen kiemelkedő darab, de nem is az életszerűség a lényeg. Sőt, gyakran éppen a groteszkké torzított ábrázolásmód a célja. A szórakoztató ereje hatalmas, nem túl gyakran fordul elő ennyire humorral telített anime. De nem ajánlható bárkinek. Csak az nézze meg, aki kedveli a morbid humort, illetve szerette az Excel Sagát. A véres jeleneteket a készítők ugyan teljes mértékben viccnek szánták, de még így sem alkalmas a fiatalabb korosztály által történő megtekintésre.

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?