Bosco Daibouken (1986-87) (magyarul)

Eredeti cím ボスコアドベンチャー
Angol cím Bosco Adventure
Magyar cím A Bosco léghajó kalandjai
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 1986 – 1987
Ismertető:
Történetünk a Földön játszódik, mégis különbözik a valóságostól. Itt az emberek mellett az állatok is beszélnek, és szervezett társadalmuk van.

A Vizek Országa, és vele együtt az egész világ nagy veszélybe kerül. Egy hatalmas és gonosz lény, Skorpió őfelsége elfoglalta, ezzel megfosztva trónjától Pozsgás hercegnőt. Skorpió, vagy ahogy alattvalói nevezik, a Nagyfőnök végtelen sivataggá akarja változtatni az egész világot. Ezért is gyűlöli a Vizek Országát. Szerencsére a hercegnő megmenekül, és segítőtársai is akadnak a trónja visszaszerzésében. Ugyanis ha a Nap Gyűrűjének a napján (vagyis napfogyatkozáskor) elfoglalja a trónját a Vizek Országában, feltör a föld alól az Élet Vize. Ezzel pedig megmentené a világot a kiszáradástól, a teljes elsivatagosodástól. Sőt, egy sokkal szörnyűbb dologtól is, amire csak később derül fény.

Az előbb említett segítőtársak (Breki, a béka; Tuti, az okos teknős; és Nyesi, a nyest) Bosco falváról valók. A Bosco nevű léghajóval megtett hosszú út alatt igaz barátságot kötnek a hercegnővel, aki megígéri, hogy amint elfoglalja trónját, lovaggá üti hőseinket. De nem ilyen egyszerű a dolguk. Skorpió őfelsége elfogatná és megöletné Pozsgást, hogy megelőzze az Élet Vizének jótékony hatását, és a napfogyatkozás után végleg betetőzze tervét. Csuklyást küldi a hercegnő keresésére, aki nagyon hasonlít az Európában elterjedt halál figurájára, viszont ő sokszor inkább nevetség tárgya. Két beosztotta: Franci, a törpe és Dzseki, a macska. Ők alkotják a Skorpió nevű repülő hajó legénységét.

Ezzel a hajóval üldözik a Boscot, ami bár kisebb, de fürgébb. Csuklyásék baklövéseit és ostobaságát megelégelve a Nagyfőnök egy ravaszabb, okosabb, és hataloméhes nőt, Dámiát küldi Pozsgás elfogására. Ő sokkal hatásosabb módszerekkel dolgozik. Viszont Csuklyással nemegyszer egymást is akadályozzák és kihasználják, ami a küldetés rovására megy. Vajon sikerül Pozsgásnak időben a Vizek Országába érnie? És ki ez a titokzatos Nagyfőnök, aki egy függöny mögül osztogatja a parancsait?

Szerintem ez a mese sokaknak szerzett kellemes perceket évekkel ezelőtt. Érdemes nosztalgiázni, vagy aki még nem látta, annak azt mondom: a mostani véres akciófilmek mellett ez egy valóságos felüdülés. A neveket a magyar változat alapján írtam.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész 08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

 

KategóriákB