Brave 10 (2012)

Eredeti cím BRAVE10
Angol cím Brave 10
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2012.01.08 – 2012.03.25
Ismertető:
A Brave 10 először 2007-ben debütált manga formájában a Comic Gene magazinban. A történet egészen 2010-ig futott. A mangaka Shimotsuki Kairi. 2011-ben pedig napvilágot látott a Brave 10 S című manga, amelyből jelenleg még csak egy kötet jelent meg.

Shimotsuki Kairi neve többek számára is ismerősen csenghet. Munkássága elég “színes”, ugyanis művei között egyaránt található seinen, illetve yaoi is. Ezért hát nem is meglepő, hogy művei dúskálnak a bishi karakterekben. Ám a férfi olvasókra is gondolt, hiszen a női karakterek is mind, egytől egyig szépen kidolgozottak műveiben. Ez a Brave 10-ben sem történt másképp. Illetve nem állnak távol a mangakától a történelmi vonatkozású mangák sem. Ilyen művei még a Brave 10 mellett aDate Bashira és a Sengoku Basara: Ranse Ranbu.

Történet

Történetünk a Sengoku-korban játszódik. A főszereplő Kirigakure Saizo, aki egy Iga nindzsa. Éppen délutáni sziesztát tart az erdő mélyén, azonban a békének hamar vége szakad, ugyanis egy ezüst hajú lány tűnik fel, aki éppen üldözői elől menekül.Saizo akarva-akaratlanul is belekeveredik a harcba és megmenti a lányt, akit Isanaminak hívnak. Isanami az Izumo szentély papnője, akit kisbaba korában a szentély lépcsőin hagytak és az ottani főpap nevelte fel. Azonban Isanami menekülni kényszerül az otthont adó szentélyből, ugyanis ismeretlen alakok felgyújtották és megöltek mindenkit. Az egyedüli túlélőIsanami, aki azt az utasítást kapta az őt felnevelő főpaptól, hogy keresse fel Sanada Yukimurát, az Ueda vár urát és kérjen tőle segítséget. Azonban mint ahogy arról már szó esett, a lánynak üldözői akadnak, akiktől Saizo védi meg. Ezzel meg is pecsételődött a sorsa, ugyanis Isanami megkéri, hogy védelmezze továbbra is és kísérje őt. Azonban ennek durcás főhősünk nem túlzottan örül. De az éhség nagy úr, ezért sikerül is Isanaminak Saizot egy kis sobával (hajdinalisztből készült japán tésztaféle) megvesztegetnie…

Azonban Saizo még csak nem is sejti, hogy nem lesz olyan könnyű dolga a lánnyal. Ugyanis miután elkíséri Uedába, a lány kérleli, hogy kísérje tovább. Főhősünk kénytelen beadni a derekát, ugyanis megtámadja őket az úr egyik harcosa, aki nem más, mint Sarutobi Sasuke. A harcnak hamar vége szakad, mikor kiderül, hogy Isanami Yukimurát keresi. De hiába minden erőfeszítés, Yukimura nem szeretne segíteni Isanamin. Azonban Yukimura álláspontja hamar megváltozik, ugyanis szemtanúja lesz a lány különleges képességének. Kétségtelen, Yukimura forgat valamit a fejében, ugyanis megígériIsanaminak, hogy gondját viseli. A lány pedig nem hajlandó megválni Saizótól és megkéri Yukimurát, hogy alkalmazza. Így lesz hát Saizo és Isanami Sanada Yukimura 10 bátor harcosának tagjai.

Megvalósítás

Érdekesség, hogy egyes szereplők valós történelmi személyek voltak. Sanada Yukimura: 1567-ban született. A legenda szerint volt egy 10 főt számláló harcos csapata. A főszereplő, Kirigakure Saizo egy legendás harcos volt. Sarutobi Sasuke szintén híres nindzsa volt. Date Masamune: 1567-ban született földesúr. Hattori Hanzo rendkívül híres és képzett nindzsa volt.

Sokan hasonlítják a Brave 10-t a Sengoku Basarához, ami nem véletlen, hiszen a Sengoku Basarában is feltűnnek eme létező, történelmi szereplők (Sanada Yukimura, Date Masamune és Sarutobi Sasuke), s ennek megfelelően ugyanúgy a Sengoku korszakba kalauzolnak el minket. Viszont ne feledkezzünk meg a mangaka azon művéről sem, ami a Sengoku Basarához fűződik. Ez pedig a már fentebb is említett Sengoku Basara: Ranse Ranbu.

A grafikára és az anime hangulatára egyáltalán nem lehet panasz. Úgy vélem a grafika hozza azt a színvonalat, amit az ember egy 2012-es animétől elvár. Említést tennék még a rendezőről is, aki nem más, mint Kiyoko Sayama, aki többek között az Angel Sanctuary-t, a Skip Beat!-et és a Vampire Knightot is rendezte.

Szórakoztató, látványos, tele harcokkal, vicces jelenetekkel és jó karakterekkel. Érdemes belekóstolni, mert kellemes kikapcsolódást nyújthat mindenkinek. És akik szeretik a történelmi dolgokat és nem vetik meg a nindzsák világát sem, azoknak is mindenképpen ajánlom a Brave 10 megnézését!

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész

 

KategóriákB