Brothers Conflict (2013)

Eredeti cím ブラザーズ・コンフリクト
Angol cím Brothers Conflict
Egyéb cím(ek) BroCon
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2013
Ismertető:
❀Égből Pottyant Bishi Tesók?❀

Te mit tennél, ha egyik nap kalandor apád bejelentené, hogy újraházasodik? Persze ez nem ilyen egyszerű, ugyanis újdonsült anyukádnak 12 bishi+egy aranyos kisfiú PASI gyereke van, akikkel kénytelen vagy együtt lakni. Variációk közül általában három van:
♡Ott van a diplomatikus, miszerint mikor belépsz a házba, és meglátod az “égből pottyant” marha jó képű új tesóidat, egy amolyan vízesésszerű orrvérzéssel ájulsz el, és a családtagok egyszerűen nem tudnak veled mit kezdeni.
♡Ugyanakkor ott van a második lehetőség is, miszerint fejvesztve rohansz ki a házból. A 3. válaszhoz képest ez is egy elég elfogadható variáció.
♡Na de, ha már a lányok vérszegénység miatt is kerülhetnek kórházba családjuktól, a perverzebbek (esetleg YAOIsták) se kímélik testvéreiket. Nos igen, ebbe a részbe tartozom jó magam is. Ebben a lehetőségben belépsz a házba, meglátod újdonsült testvéreidet, megállsz, felméred a “terepet”, majd hangsebességgel veted rá magukat. Ilyenkor a testvéri “vér” (ami nincs) számít a legkevésbé.(Talán még a ruháikat is letéped róluk.)
Még utólag megemlíteném a perverz yaoisták lehetőségét is, miszerint:
♡Letépünk róluk minden egyes ruhadarabot, és olyan dolgokra kényszerítjük őket egymással, amit NEM akartok tudni.♡
Hát mi, lányok miket nem vagyunk képesek művelni 12 bishivel.
❀Családod bűvöletében~❀
Főszereplőnkkel, név szerint Hinata Ema♡-val is ez történt. Csakhogy ő a 3+1 válaszlehetőség közül egyiket se vetette be, sőt egész diplomatikusan kezelte a helyzetet. Kalandor apja, Hinata Rintarou állandóan a tengerentúlon van, így elég kevés időt tölt egyetlen gyermekével. A lány így már kicsi korától kezdve egyedül van, tehát már megtanult gondoskodni magáról. Egyetlen egy barátja van azóta, egy kis szürke mókus, Juli♡, aki állandóan Chi-nek hívja. Ő az egyetlen (majd később más is), ki képes beszélni vele. Apja most újraházasodik, így úgymond az “ölébe hull” egy új család, 12 bishi-vel meg 1 aranyos kisfiúval♡ az élen. Mondanom se kell, ez mennyi galibával jár. Már az első napján történnek vele elég “érdekes” dolgok.(A képzeletetek azért ne menjen el perverz irányba!♡) Rengeteg szerelmes rész követi egymást, (mily’ meglepő egy shōjo animétől), aminek csak egy bökkenője van: mégpedig a testvériségük. Habár vérvonal szinten semmi közös sincs bennük, a házasság adott, és ez ellen nincs mit tenni. ♡Vajon mihez kezd most Chi?♡

❀12+1 Bishi, avagy az Asahina-család testvérgárdája❀A születési időket 2010-hez számítjuk, mert a Visual Novel akkor jött ki, így a születési éveket az év szerint választották.

✿Asahina Masaomi/朝日奈 雅臣:A legidősebb fiú a családban. Alapjában véve elég nyugodt személyiség. Gyerekorvosként dolgozik, így elég jártas az orvostudományban, s természetesen imádja a gyerekeket. Ő van a leggyakrabban Wataruval.
✿Születési idő: 1979.04./április 24.(31 éves)
✿Vércsoport: O
✿Magasság: 179 cm
✿Csillagjegy: Bika
✿Seiyuu: Kazuyuki Okitsu

▩Asahina Ukyo/朝日奈 右京: A második legidősebb a családban. A testvérek közül személyes meglátásom szerint ő az egyik legérettebb. Általában ő főz a családra, valamint megbízható, alapjában kedves személy. Ügyvédként dolgozik.
▩Születési idő: 1981.12./december 03. (29 éves)
▩Vércsoport: AB
▩Magasság: 182 cm
▩Csillagjegy: Nyilas
▩Seiyuu: Hirakawa Daisuke

❞Asahina Kaname/朝日奈 要:A harmadik legidősebb fiú. Nevezhetnénk akár az “Asahina Család Perverz Üdvöskéjének” is, annak ellenére, hogy szerzetes.(Igen, kissé Inuyasha beütés.) Leggyakoribb szava az “Imoto-chan”, természetesen Chi felé. Kissé perverz…(kissé, mi…), de alapjába véve érett, kedves személy.
❞Születési idő: 1983.05./május 28. (26 éves)
❞ Vércsoport: O
❞ Magasság:185 cm
❞ Csillagjegy: Ikrek
❞Seiyuu: Junichi Suwabe

❧Asahina Hikaru/朝日奈 光:Habár elsőre azt vonnánk le: “Milyen szép nő!”, ez a “nő” igenis ízig-vérig pasiból van. Ő az Asahina család negyedik legidősebb tagja, valamint ő a család egyetlen “nő nemű”-je. Aggodalomra semmi ok, még “olyan” operációja nem volt, puszta cross-dressing/gender bender fajtájú. Gyakran dolgozik külföldön, így nem túl gyakori, hogy a többi testvérrel lakik együtt.
❧Születési idő: 1983.08./augusztus 01. (25 éves)
❧Vércsoport: O
❧Magasság: 175 cm
❧Csillagjegy: Oroszlán
❧Seiyuu: Nobuhiko Okamoto

☆Asahina Tsubaki/朝日奈 椿: A család ötödik feje, valamint a hármasikrek egyik tagja. Ő, valamint Azusa egypetéjűek, Natsume pedig “másik petesejtből származik”. Elég temperamentumos, Chi azonnal szimpátiát váltott ki belőle. Jó ember, habár elég “idióta” személyiség. Seiyuu-ként dolgozik Azusa-val egyetemben. Általában együtt látni őket, munkákat is csak együtt fogadnak el. (A 4.epizódban volt is ebből egy kis galiba.)
☆Születési idő: 1985.12./december 31.(24 éves)
☆Vércsoport: A
☆Magasság: 176 cm
☆Csillagjegy: Bak
☆Seiyuu: Kenichi Suzumura

★Asahina Azusa/朝日奈 梓: A hatodik legidősebb. Nyugodt, normális, kedves személyiség. A hármasikrek egyik tagja. Ő, valamint Tsubaki egy petesejtből valók, míg Natsume egy “másikból”. Seiyuu-ként dolgozik akárcsak ikerpárja és munkát se hajlandó elfogadni nélküle. (A 4.epizódban volt is ebből egy kis galiba.)
★Születési idő: 1985.12./december 31.(24 éves)
★Vércsoport: A
★Magasság: 176 cm
★Csillagjegy: Bak
★Seiyuu:Kousuke Toriumi

☊Asahina Natsume/朝日奈棗: A hármasikrek egyik tagja. A htadik legidősebb. Egy külön játékcéget vezérel, aminek Chi elég nagy rajongója. Subaruval nem nagyon rajonganak egymásért… A többi testvérrel ellentétben ő egyedül él két macskájával. Nyugodt ember, akit a nők eléggé megbámulnak, mert jóképű.
☊Születési idő:1985.12./december 31. (24 éves)
☊Vércsoport: A
☊Magasság: 176 cm
☊Csillagjegy: Bak
☊Seiyuu:Tomoaki Maeno

✄Asahina Louis/朝日奈 琉生: Az Asahina család nyolcadik fia. Szép és titokzatos ember, aki mindig a felhőket nézi. Fodrászként dolgozik, így elég sokszor foglalkozik Chi hajával. Ő a másik ember, aki képes beszélgetni Juli-val. Fogadalmat is kötöttek egymással, hogy megvédik a lányt. (Lásd: 3.rész)
✄Születési idő: 1989. 02./február 22. (21 éves)
✄Vércsoport: B
✄Magasság: 174 cm
✄Csillagjegy: Halak
✄Seiyuu: Ken Takeuchi

◊Asahina Subaru/朝日奈 昴: A család kilencedik tagja. Egyetemen tanul (másodéves), valamint kosarazik. Nincs épp valami “jó” kapcsolata Natsume-val. Nem igazán tudja, hogy kell bánni a nőkkel, ennek eredményeképp elég feszült lesz, ha Chi közelében van.
◊Születési idő:1990.09./szeptember 21. (19, de a 2.részben 20 éves lesz)
◊Vércsoport: O
◊Magasság: 183 cm
◊Csillagjegy: Vízöntő
◊Seiyuu: Daisuke Ono

❁Asahina Iori/朝日奈 祈織: Az Asahina család tizedik fia. Középiskolai tanuló, ahol elég ismert hercegszerű viselkedése miatt, még más középiskolákban is tudnak róla. Nagyon elfogadó volt, mikor Chi beköltözött hozzájuk.
❁Születési idő: 1992. 04./április 17. (18 éves)
❁Vércsoport: A
❁Magasság: 177 cm
❁Csillagjegy: Kos
❁Seiyuu:Daisuke Namikawa

☢Asahina Yusuke/朝日奈 侑介:Nem nevezhető tipikus “jófiúnak”.(Kíméljetek a perverz gondolatoktól xD.) Nemhogy egy iskolába, még egy osztályba is jár Chi-vel. Végre talált valakit, aki tetszik neki (itt természetesen főhősnőnket értem), erre testvérekké válnak. Kissé balszerencsés fordulat. Nem szereti, hogyha valami “nem szabályos”, pedig éppenséggel ő maga sem az… Temperamentumos személyiség, de alapjába véve jó ember. Kissé (na jó, nagyon is) zavaros volt, mikor Chi-t kellett üdvözölnie a családban.
☢Születési idő: 1994.03./március 31. (16 éves)
☢Vércsoport: O
☢Magasság: 174 cm
☢Csillagjegy: Kos
☢Seiyuu:Yoshimasa Hosoya

♫Asahina Fūto/朝日奈 風斗: A második legfiatalabb a családban. Kilencedik évfolyamos tanuló, és egy elég híres bálvány/popsztár. Idol lévén persze ő is álnevet használ, ami ez lenne: Asakura Fuuto. Elég elkényeztetett és ördögi személyiség, azonban ő is nagyon érett a korához képest. Az elején ő se volt valami elfogadó, nem kifejezetten “támogatta” az új testvérüket.
♫Születési idő: 1995.07./július 07. (15 éves)
♫Vércsoport: B
♫Magasság: 176 cm
♫Csillagjegy: Rák
♫Seiyuu: KENN

ˆ❀Asahina Wataru/朝日奈 弥: Ő a legfiatalabb testvér. Nagyon örült új nővérének, elég elfogadó volt. Ötödik osztályos tanuló általánosban. Kedves és őszinte, de kicsit elkényeztetett. Talán ez lehet az oka, hogy gyakran bátyja, Masaomi védelmére szorul.
❀ˆSzületési idő: 2000. 01./január 03. (10 éves)
ˆ❀Vércsoport: O
ˆ❀Magasság: 150 cm
ˆ❀Csillagjegy: Bak
ˆ❀Seiyuu: Yūki Kaji

Juli/ジュリ: Már régóta Ema-val van. Kissé arrogáns, elég védelmező személyiség. Amint gazdája közelébe megy, egy (ahogy ő hívja) “farkas” azonnal elkezd fújtatni, és a szőre is égnek áll. Louis is megérti őt, akivel már “szerződést” is kötöttek, hogy megvédik a lányt. Ema-t állandóan CHI-nek szólítja, és ez rám is rám ragadt, így az ismertetőben is Chi-ként emlegettem.
Most Hinata Ema-ról nem írnék külön, őt az anime-ből elég jól meg lehet majd ismerni.

❀Egy kis Infó❀
Az anime egy 2010-ben induló Visual Novelre épül. A történetet Takeshi Mizuno alkotta, és az Udajo illusztrálta. Az animét aFUNimation Entertainment-nek, valamint Brains Base-nek köszönhetjük. A grafika és a zene persze ugyanaz, mint a Visual Novel-nél.

❀Beloved x Survival?❀
A grafika, ismerjük el, elég jóra sikeredett. Az emberábrázolás arányos, a karakterek szerethetőek, vérbeli bishi-k. Nálam hozza a 2013-as szintet. A szinkronhangokat is elég jól eltalálták, mind a hangnem, mind maga a szinkronszínész illik az adott karakterhez. Vannak olyan részek, amiket annyira nem “munkáltak meg” grafika terén, de ezek annyira nem feltűnőek, bár engem egy kicsit idegesítettek. Az opening és az ending is pörgős szám, illenek a shoujo-comedy műfajhoz. Az OP Gero-jóvoltából hallató, mely BELOVEDXSURVIVAL (Azaz:szerelem x túlélés) néven ismert. Az Endinget pedig magának a szereplőknek, pontosabban a seiyuu-knak köszönhetjük. Mind megvalósítás, mind történet, mind zenék, mind szinkronhangok terén elégedett vagyok.

❀Egy kis utószó❀
Nem mondhatnám hogy egy világmegváltó animéről lenne szó, de annyi biztos: szórakoztató. Tipikus shoujo-comedy történettel megáldott romantikus anime. Nálam már egy kisebb alfaja jelent meg a Niagara-féle orrvérzésnek, tehát vágyakozó kedvű nyálcsorgatásra vágyó tinilányoknak ezer örömmel ajánlhatom. A 12 bishi közül biztosan találsz kedvencet. Nálam ez pipa lett, kapásból felfigyeltem az egyik fiúra. Na de, nem csak a kamaszok körében lehet érdeklődni az anime iránt, elvégre a YAOIsták fantáziáját is megmozgatja. Örömmel ajánlom egy kis kikapcsolódásnak, vagy ha esetleg csak simán nincs mit nézni, akkor is örömmel vesd be magad Chi, valamint újdonsült családja életébe. Nem fogsz unatkozni! ^^

KategóriákB