Buddy Complex (2014)

Eredeti cím バディ・コンプレックス
Angol cím Buddy Complex
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2014
Ismertető:
Nos igen, újabb Sunrise mecha anime. Szeretném leszögezni, hogy számomra ez az egyik legjobb 2014-es anime, szóval bocs, ha kissé elfogult lennék itt-ott. Tudtommal nincs semmi előzménye, mármint se manga, se videogame, teljesen originál.
Történetünk
Az anime kezdetén láthatjuk, mikor egy szingularitás beszippant egy mechát… 2014., békés kisváros. Watase Aoba új évet kezd az iskolában. Kosárlabdázás közben rá és barátaira ront egy hatalmas robot. Halált megvető bátorsággal egy biciklin menekül a gép elől. 😀 Menekülés közben egy másik robot is feltűnik, amit egy Hina Yumihara nevű lány irányít, aki Aoba osztálytársa. Kisebb harc után a fekete mecha pilótája ráakaszkodik Aobáékra és aktivál egy önmegsemmisítő rendszert. Hina meglátja a szingularitást és belerepül. Némi szóváltás közepette elmagyarázza Aobának, hogy ő a jövőből jött és a feladata, hogy Aobát odaküldje. Az utolsó szava: “Dio vár rád”. Mikor Aoba magához tér, egy furcsa irányítófülkében találja magát harcok közepette. A Cygnus nevű kísérleti hadihajón érzékelik a jelenlétét a fülkében, és kisebb diszkurzus után elmagyarázzák, az egyetlen esélye a túlélésre, ha összekapcsolódik Dio Weinberggel.
Főbb szereplők (Wikipedia fordítás)
Watase Aoba: 16 éves tanuló. Kedvenc sportja a kosárlabda. Némi bonyodalom után a jövőben köt ki, pontosabban 2088-ban. Besorozzák a Free Pact Alliance seregébe robot pilótaként. Először a Luxon, majd a Luxon Next pilótájaként tengeti mindennapjait. Még a múltban beleszeretett egy lányba, akivel újra találkozik a jövőben.
Hina Yumihara (Hina Ryazan): Hina története kissé kusza, nos lássuk, miből élünk. A múltban találkozik Aobával, akit a jövőbe küld, ő maga azonban eltűnik az időalagútban. Később újra feltűnik a jövőben a zogiliai hadsereg mecha pilótájaként. Aoba próbálja elmagyarázni, hogy ismerik egymást, ám a lány semmire sem emlékszik.
Dio Jyunjou Weinberg: Aoba pilótatársa (Coupling Buddy) a Bradyon, majd a Bradyon Next pilótája. Nagyon komolyan veszi a dolgokat. Gyakran összeveszik Aobával, de mindig rá kell döbbennie, hogy ők ketten kitűnő párost alkotnak.
Kis információ a Coupling Systemről: Két pilóta agyát összekapcsolják, így növelik saját és mecháik mentális és fizikai erejét, az animében meglátjátok, hogyan. 😀 Sajnos többen is beleőrültek a kísérletekbe, így a projektet törölték, ám titokban elkészítették a Bradyont és a Luxont.
Nos, ennyit étvágycsinálónak. A többit nézzétek meg, megéri. 2014-es animéhez méltóan szép a rajzolása. A hangokat jól eltalálták és a zene is kiváló. Történetileg rendben van, bár maradnak megmagyarázatlan dolgok. Talán majd a következő évadban azokra is fény derül, hiszen már be is jelentették. Köszönöm a figyelmet.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

KategóriákB