Buki yo Saraba (2013)

Eredeti cím武器よさらば
Angol címA Farewell to Arms
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, film
Hossz1 rész × 25 perc
Dátum2013.07.20
Ismertető:
A Short Peace egy multimédiás projekt, mely egy openinget, 4 rövid animét és egy videojátékot tartalmazott. Az animék 2013 nyarán kerültek a japán mozikba. A négy animét négy különböző rendező alkotta, és mind saját, a történethez illő látványvilágot használt.
A négy történet mind más korba kalauzol el minket, de a jelen kimaradt, azzal a Short Peace: Tsukigime Ranko no Ichiban Nagai Hi (Short Peace: Ranko Tsukigime’s Longest Day) nevű játék foglalkozik.
Történet:
Az utolsó sztori a A Farewell to Arms, vagyis Búcsú a fegyverektől. Ebben egy kis katonai osztagot küldenek be egy romos városba, hogy fegyvereket szerezzenek egy raktárból, ám az ott maradt őrrobot ezt nem díjazza, és élet-halál harc veszi kezdetét…
Vélemény:
Hangulatos, in medias res-es kezdés egy posztapokaliptikus világban, ami nem sült el túl jól. Persze más tészta, ha arra akartak utalni a sztorival, hogy a háború értelmetlen. Bár ahhoz nem ártott volna valamiféle sztori is, mert ez inkább csak egy elnyújtott akciójelenet, ami mondjuk egy sorozat részeként még elmenne, de önmagában nem igazán állja meg a helyét.