Byeolnara Samchongsa (1979) (magyarul)

Eredeti cím별나라 삼총사
Angol címSpace Three Musketeers
Magyar címIdőlovasok
Egyéb cím(ek)Space of 3 Musketeers
Besorolásanime, film
Hossz1 rész
Dátum1979
Ismertető:
A három muskétás történetét számtalan formában feldolgozták már, de annyit mondhatok, a Space Three Musketeers az egyik “legérdekesebb” változata mind közül. Alapvetően annyiról van szó, hogy van 3 főszereplő, akik az űrbe mennek, innen jöhetett a cím. További kapcsolat nincs Dumas ötletadó művével. A film egyébként a gyermekek évének megünneplésére készült, ezért szinte csak gyerekek szerepelnek benne.
Történet:
Adott három kisdiák, akik a tanítási szünet alatt igyekeznek elütni az időt. Többek között távcsövön át figyelik a csillagokat (gondolom általános iskolások lehetnek, mert a gimisek biztos, hogy lányokat kukkolnának, ha távcső kerülne a kezükbe). Az asztrológiai megfigyeléseik során viszont érdekes dolgot látnak, egy lezuhanó űrhajót. Mivel az épp a szomszédban hullik alá, így odasietnek. Az ajtót lazán kinyitják és a hajó belsejében idegeneket is találnak, akik akár emberek is lehetnének (még az elsősegély nyújtó dobozukon is egy vörös kereszt van). Mikor a mondvacsinált alienek magukhoz térnek, elmondják, hogy a Gyerekek Bolygójáról jöttek és a gonosz Denevér Banda üldözte őket, ezért zuhantak le. A három kis muskétásunk pedig rögvest elhatározza, hogy a kis termetű, de közel sem zöld lényekkel tartanak és ők majd megvédik őket az ellenségtől (naná).
Történik ez-az, végül eljutnak a Gyerekek Bolygójára, melynek királya (aki egy vén fószer, fujj) azt a feladatot bízza rájuk, hogy mentsék meg az elrabolt unokáját a Denevér Bandától. Ezt a feladatot kell hát végrehajtaniuk, mielőtt visszatérhetnének a Földre.
Megvalósítás:
A ’80-as évek környékén készült koreai rajzfilmekre jellemző, hogy szerettek “kölcsönvenni” a japán animékből. Hát ez itt is stimmel. A Space Three Musketeers-ben feltűnik Harlock kapitány öreg vámpír változata, a Yamato űrcsatahajó, a Galaxy Expess, egy klingon űrhajó, de még Super Mario néhány játszópajtása is. Ezen túl nagyon nincs benne semmi. Értsd: lényegében se grafikája, se karakterei, se története, se semmije nincsen.
Vélemény:
Röviden? Katasztrófa. Ha részletesebben akarnám leírni, akkor egy semmitmondó film, mely igazán a megnézéséhez szükséges időt sem éri meg. Csak az vállalja be, aki szereti kínozni magát vagy valami egészen “különlegesre” vágyik.