Byousoku 5 Centimeter (2007)

Képtalálat a következőre: „5 Centimeters per Second png”

Infó:

Eredeti cím 秒速5センチメートル/

japán
Angol cím 5 Centimeters per Second
Egyéb cím(ek) Byousoku 5 Centimeter ~a chain of short stories about their distance~
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2007

Ismertető:

“Tudtad…
…hogy másodpercenként 5 centiméter?
Micsoda?
Olyan gyorsan hullanak a cseresznye-virág szirmok.”

Shinkai Makoto ezúttal Takaki-san és Akari-chan történetét rajzolja le egy romantikus drámában. Gyerekkoruk óta ismerik egymást, és mivel mindketten a könyvtárat részesítették előnyben és nem a játszóteret, hamar nagyon jó barátokká váltak, majd szép lassan egymásba szerettek. Azonban a sors máshogy látta jónak a dolgokat, a szüleik munkái miatt költözniük kellett, így egyre távolabb és távolabb kerültek egymástól. A film kettejük távolságáról szól, mind fizikailag, mind lelkileg.

Nem is szeretnék, és nem is lenne értelme a történetről ennél többet mondani, mert végtelenül egyszerű. Éppen ebben az egyszerűségben rejlik az ereje. A figyelmet sokkal inkább a legkisebb apróságokra, és a bennünk lezajló érzelmekre, benyomásokra érdemes helyezni, amik a film nézése közben fognak el minket. Egy szó, egy apró mozdulat, amik sokkal többet érnek bármilyen szövődményes történetnél. Ettől lesz igazán megható és erőteljes a film (meg a cseresznye-virág szirmoktól ^^). Ha valaki megtapasztalta azt a keserédességet amikor az ember menthetetlenül szerelmes valakibe, aki nem viszonozza az érzéseit, akkor tökéletesen átérzi majd a film mélységét.

A szemet gyönyörködtető és egyedi rajzolás, valamint a csodálatos zongoratémák hozzáadásával a végeredmény egy (újabb) remekmű Shinkai Makoto által. Azt hiszem egyszer mindenkinek látnia kell, különösen a romantikus történetek kedvelőinek.

“Nem lenne csodás, ha jövőre is együtt nézhetnénk a cseresznyefa virágzást?
együtt, efelől semmi kétség…
…ezt hittük.

5/5 (1)

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?