C³ (2011)

Képtalálat a következőre: „Cube x Cursed x Curious ico”

Eredeti cím シーキューブ
Angol cím Cube x Cursed x Curious
Egyéb cím(ek) C3, C Cube, C^3
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2011
Online részek:
Előzmények:

A mű egy light novelként kezdte, melyet Hazuki Minase írt és 2007. szeptember 10-én indult, valamint a mai napig fut. Később készült belőle egy manga adaptáció is, ami 2011. áprilisában jelent meg először. Az anime első részét 2011. október 1-jén adták le.

Történet:

A történet úgy kezdődik, hogy Yachi Haruaki kap az apjától postán egy nehéz fekete dobozt. Mivel jól ismeri az apját, egyből tudja, hogy valami problémás dolgot küldött neki… megint. Miután végigsimította a kezével és megvizsgálta, még mindig nem tudja, mi is az. És mivel nem tudja pontosan mi is az, így a legjobbnak látja ledobni a pincébe. Az éjszaka közepénHaruaki arra ébred, hogy valaki van a konyhában. Mikor megnézi, hogy ki az, egy meztelen lányt talál, aki éppen rizskekszet eszik. Végül még a lánynak áll feljebb, és elkezd kiabálni Haruakival, mivel azt állítja, hogy a fiú korábban bemocskolta a testét, és fél, hogy megint ezt fogja tenni. Hogy ez hogy lehet? Hát úgy, hogy a lány az a doboz, aki korábban érkezett és akitHaruaki végigtapizott. A lány neve Fear és ő egy olyan mágikus tárgy, ami befogad minden negatív érzést a környezetéből. Ám Fear öntudatra ébredt a sok gyűlölettől, amit befogadott, mivel úgy készítették, hogy fájdalmat okozzon, megátkozza tulajdonosát.
Természetesen Fear szabadulni szeretne ez alól az átok alól, és Haruaki apja pontosan ezért küldte fiához a dobozt, mivelHaruakin nem fog semmilyen átok, így nyugodtan Fear mellett maradhat és segítheti őt, hogy pozitív érzelmeket szívhasson magába, valamint megtörje az átkát. Ennek érdekében Fear elkezd iskolába járni, ahol igen hamar közkedvelt lesz. AzonbanMuramasa Konoha, Haruaki gyerekkori barátja nem nézi jó szemmel, hogy a lány a fiúval lakik. Ebből kifolyólag persze lesznek kisebb konfliktusok kettejük között. Nos ez volna az alaptörténet. Kellemes kis anime? Igen. Hosszasan leköti az ember figyelmét? Talán. Egyedi ecchi, romantikus vígjáték felállás? Határozottan nem. AZONBAN!
Ez csak egy kis szelete a tortának. A dolgok igen hamar megváltozhatnak. Igen hamar egy harcban találhatjuk magunkat, ahol a lányok már többé nem aranyosak és kedvesek, hanem inkább agresszívak. Ahol vér teríti be a szereplőket és ádáz csatát folytatnak a túlélésért. Ugyanis vannak emberek, akik “nem engedhetik”, hogy ilyen tárgyak létezzenek és drasztikusan fellépnek ellenük. A lényeg, hogy ne ítélj első látásra. Se a szereplők, se a történet szempontjából.
(Az anime “R – 17+ violence & profanity” besorolást kapott. Úgyhogy akik egy könnyed hárem-ecchi, romantikus vígjátékot szeretnének, azok nem teljesen azt fogják kapni, amit vártak az első rész megnézése után. De lehet, hogy ők is teljesen elégedettek lesznek az animével. Azonban ezt csak, akkor tudhatjátok meg, ha megnézitek.)

Grafika, zene:

Nos, magáról a grafikáról sokat nem írnék, mivel nem olyan kiemelkedő, de a rossztól meg azért nagyon távol áll. A zene maga viszont elég jó, mivel hűen hozzájárul az éppen aktuális hangulat aláfestéséhez, valamint az OP, ED is szép.

Személyes vélemény:

Túl sok személyes véleményt nem akarok írni, mivel azzal sok mindent lelőnék előre. Inkább csak pár szót mondanék. Ugyan a sorozat olyannak tűnik, aminek a végét már az első rész alapján meg lehet mondani, de ez nem biztos, hogy így van. (Mivel most fut, nem mondhatok biztosat.) Ugyan a kezdés egy átlag hárem-ecchinek indul, hamar kiderül, hogy ez valamivel több annál. Valamiben más, mint a jól megszokott recept, amit mindenki jól ismer és megmondja a végét egy képkockából.
Mindezek ellenére tudom ajánlani mind a hárem-ecchi rajongóknak, mind a kicsit véresebb harcokat kedvelőknek egyaránt, mert mindkét stílus képviselteti magát egy bizonyos szinten.

Online részek:
Special

 

CategoriesC