C (2011)

Képtalálat a következőre: „C: The Money of Soul and Possibility Control 512x512”

Eredeti címnincs megadva
Angol címC: The Money of Soul and Possibility Control
Egyéb cím(ek)[ C ] Control: The Money Of Soul And Possibility
Besorolásanime, TV
Hossz11 rész × 22 perc
Dátum2011.04.15 – 2011.06.24
Ismertető:
Vajon mihez kezdhetünk ebben a világban, ahol szinte minden csak a pénzről szól? Bizonyára sokan feltették már maguknak ezt a kérdést, de nem alaptalanul. Hiszen sajnos világunk egyre jobban elfajul. S egyre nagyobb a bűnözés, munkanélküliség és az embereken lévő kétségbeesés, hogy mégis hogyan boldoguljanak és védjék meg saját magukat ebben az embertelen világban.

Történet

Történetünk főszereplője Kimimaro Yoga. Egyetemista. Családi háttere nem mondható jónak, ugyanis édesapja eltűnt. A fiú igazából nem álmodik sem gazdagságról, sem hatalomról. Csupán egy normális és átlagos életet szeretne magának, és a későbbiekben családot alapítani. Ezért az egyetemen is szinte már megszállottan tanul későbbi céljai elérésének érdekében. Ám a tanulás mellett még két helyen is dolgozik részmunkaidőben, mivel saját magának kell megállni a lábán. Amit Kimimaro annyira nem is bán, hiszen nem szeretne senkinek sem gondot okozni. Azonban teljesen felborul a fiú élete, mikor az éjszaka közepén hirtelen betoppan hozzá egy ismeretlen, fura kinézetű alak. Ez a bohókás kinézetű fazon nem más mint Masakaki, a Midász Bank Kereskedelmi Osztályáról. De mi dolga van épp egy egyetemistával? S legfőképpen mi az a Midász Bank?
Masakaki tántoríthatatlan, és addig nem hagyja békén a fiút, amíg nem beszélhet vele egy elég különös befektetési lehetőségről. Ugyanis megüresedik egy Vállalkozói pozíció a Távol-Keleti Üzleti Negyedben. S az üres hely betöltésére véletlenszerűen kiválasztott személy nem más, mint Kimimaro. A fiú először nem igazán érti, mi is ez pontosan. Ezért szinte akaratán kívül belekeveredik a dolgokba, és már csak arra lesz figyelmes, hogy tudta nélkül pár nullával több lett a bankszámláján. Ezek után már nincs megállás az üzleti negyedig, ami inkább hasonlít egy másik dimenzióra. Egy dimenzió, ahol minden aranyszínben pompázik, és az úr nem más, mint a pénz. A pénzhez jutásért pedig szó szerint meg kell harcolni a tagoknak, vagyis a Vállalkozóknak. Minden új tag kap egy kártyát, amely segítségével elő tudja hívni Vagyontárgyát. A Vagyontárgyak mondhatni a Vállalkozó jövőjét testesítik meg, és a tárgyalások során ők segítik a Vállalkozókat a harcban. A szabályok egyszerűek, ha nyersz profitálsz, ha veszítesz, az akár az életedbe is kerülhet…

Mitológia

De honnan is kapta a nevét ez a titokzatos Midász Bank? Midasz király a görög mitológia szerint Frígiában uralkodott. A jósok azt jövendölték neki, hogy idővel határtalanul gazdag lesz. Királyként igen tisztelte Dionüszoszt, a bor istenét. Egyszer egy részeg öregembert vezettek színe elé, akiben nyomban felismerte Dionüszosz nevelőjét, Szilénoszt. Megvendégelte, majd elvezette a bor istenéhez. Dionüszosz nagyon hálás volt, hogy előkerült elveszettnek hitt nevelője. Ezért hálája jeléül felajánlotta Midasz királynak hogy kívánjon bármit is, ő teljesíteni fogja. Midasz pedig azt kívánta, hogy amihez hozzányúl, változzék arannyá. Kezdetben nagy öröme volt benne, hiszen minden arannyá vált a kezében. Azonban mikor étkezésre került a sor, a kenyér és a hús is arannyá változott. Ezek után Midasz könyörgött Dionüszosznak, hogy vegye vissza adományát. Az isten hajlott a szóra, és elküldte a királyt a Paktolosz folyóhoz, hogy abban mossa le magáról az oktalanság mocskát.
Midasz példája is bizonyítja, hogy az arany és a pénz nem minden esetben boldogít, sőt, sokszor inkább átok. Ezért nem véletlenül kapta az animében szereplő bank Midaszról a nevét. Hiszen itt is (mint a való életben) a “játékosoknak” sokszor a jövőjüket kell feláldozni a nagy haszon érdekében. Ami nem mindig tölti el boldogsággal az embert, hiszen az élet nem csak a pénzről szól…

Vélemény

A grafika rendkívül tetszetős, ami el is várható egy 2011-es animétől. A csaták is sokszor látványosak és pörgősek. Véleményem szerint a színvilág is rendkívül jó, és megadja az anime hangulatát ez a “tarkabarkaság”. Egy szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy érdekes és pörgős animére vágyik.

Online részek:
 01.RÉSZ 02.RÉSZ 03.RÉSZ 04.RÉSZ
 05.RÉSZ 06.RÉSZ 07.RÉSZ 08.RÉSZ
 09.RÉSZ 10.RÉSZ 11.RÉSZ

 

CategoriesC