Campione! Matsurowanu Kamigami to Kamigoroshi no Maou (2012)

Képtalálat a következőre: „Campione! ico”

Eredeti cím カンピオーネ! ~まつろわぬ神々と神殺しの魔王~
Angol cím Campione!
Egyéb cím(ek) カンピオーネ!
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2012.07.06 – 2012.09.28
Ismertető:
A Campione! animét azonos nevű light noveljére alapozva sikerült a tv-képernyőre eleveníteni, melynek szerzője Jou Taketsuki. A készítők a Diomeda és a Barnum Studio, rendezőjeként pedig Keizou Kusakawa személyét tisztelhetjük.

Cselekmény:
Történetünk főhőse Godou Kusanagi, egy átlagos középiskolás srác, mindaddig, amíg nagyapja meg nem kéri arra, hogy juttasson vissza egy kőtáblát Olaszországba. Utazása során összefut egy Erica Blandelli nevű lánnyal, aki meglátván a visszatérítendő tárgyat, meg is akarja szerezni azt. Godou nem adhatja oda neki, hiszen egy Lucretia Zola nevű hölgynek kell azt elvinnie, akit milyen véletlen, de Erica pont ismer. Együtt tehát útra kelnek, találkoznak is Lucretiával, akiről kiderül, hogy mágus, és a hősünk birtokában lévő régi kőtábla több, mint aminek látszik, méghozzá egy Grimoire, vagyis sötét mágiával átitatott tárgy, ami képes megidézni Prométheuszt (görög mitológiai alak: titán, aki ellopta a tüzet az istenektől, hogy nekünk, embereknek adhassa). A kőtáblát isteni jelként magyarázva, Godou Kusanagira bízza. Rövid idő elteltével Godou és Erica két isten, Melquart és Verethragna csatájába keveredik, ahol Godou szövetkezik Melquarttal, és Prométheuszt segítségül hívva, sikerül ellopnia Verethragna Arany Kardját, ami nem csak, hogy mutatós darab, de istenségek lemészárlására is kiválóan alkalmas. Ericáról eközben lehull a lepel, bizony nem csak egy hétköznapi tsundere, így hát közreműködésével sikerül eltenni láb alól a kard előző tulajdonosát, elnyerve ezáltal eme istenség elképesztő képességeit. Godou Kusanagi grátiszként megkapja a Campione, vagyis „Istenölő” címet, amivel szerény személyén kívül csupán 6-an rendelkeznek a világon…

Vélemény:

Azoknak ajánlanám, akik szeretik a hárem animét, mely akciójelenetekkel megfűszerezett, akiknek a „félholtra vertek, de mégis felkelek a földről, megvédem a lány hódolóimat, még ha az életembe is kerül”-ből, a félreérthető szituációkba kerülésből, a hárembővülésből, tehát a szokásos klisék tárházát felsorakoztató művekből nem volt még elege. Aki ennél többet vár, az ne kezdjen bele, mert csalódni fog! Bátran kijelenthetem, semmi újat vagy maradandót nem alkottak, mégis kellő szórakozást, kikapcsolódást nyújthat a műfaj kedvelőinek. Ami a grafikáját, illetve zenéjét illeti, úgy vélem különösebb panasz nem lehet rá, hozza a 2012-es színvonalat.

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész  05.rész
 06.rész  07.rész  08.rész  09.rész  10.rész
 11.rész  12.rész  13.rész

 

CategoriesC