Captain Tsubasa: Road to 2002 (2001) (magyarul)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Infó:

Eredeti cím キャプテン翼 (2001)
Angol cím Captain Tsubasa: Road to 2002
Tsubasa kapitány (2001)
Egyéb cím(ek) Captain Tsubasa:Road to World Cup 2002
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Év 2001 – 2002

Ismertető:

Ez az anime a ’80-as években készült Captain Tsubasa sorozatnak a folytatása, amelyet kifejezetten a 2002-es dél-koreai-japán közös rendezésű labdarúgó világbajnokságra készítettek.

A sorozatban Tsubasa Ozora és társai karrierjének alakulását követhetjük nyomon, akik modern játékukkal világszínvonalúvá emelik a japán labdarúgást. Iskolás koruk óta nemzetközi kupaversenyeken szeretnének részt venni, amit meg is valósítanak. Először az iskolai, majd területi, végül az országos bajnokságot megnyerve kijutnak az ifi világbajnokságra. Senki nem gondolta, hogy megnyerhetik a kupát. A volt ifi csapat egyes tagjai külföldre távoznak, európai csapatokban játszanak, külföldön is elismertté teszik a japán labdarúgást. Ezzel elérik a nagy céljukat: részt vehetnek a nemzetközi kupaversenyeken.

Tsubasa Ozora: a japán csapat középpályása, csapatkapitánya. Tanítója Roberto Hongo, egy brazil labdarúgó, aki szemsérülése miatt megy Japánba, így találkozik az ifjú tehetséggel. Megtanítja neki az irányított lövést. Később a spanyol Catalugna játékosa lesz.

Kojiro Hyuga: A sorozat elején Tsubasa ellenfele, majd együtt játszanak a kupákért. Szegény családban nő fel, dolgoznia kell, hogy eltartsa anyját és testvéreit. Csatárként játszik, az ő különleges rúgása a Tigris lövés. Később az olasz Piemonte játékosa lesz.

Genzo Wakabayashi: Legidősebb a csapatban, ő hagyja el először Japánt. A német Grünwald csapatban játszik, mint kapus.

Taro Misaki: Tsubasával ketten alkotják az arany párost. Ő Franciaországban lesz játékos.

Jun Misugi: szívbetegsége miatt nem játszhat végig egy meccset sem. Később edzőként segít a csapatnak, majd a sorozat vége felé hátvédként játszik.

Hikaru Matsuyama: Japán északi részén, gyakran a hóban edz a versenyekre. Az ifi csapatban csatár, majd hátvéd a kupamérkőzéseken.

Aoi Shingo: Ő csak a sorozat vége felé jelenik meg. Az olasz Lombardianál játszik.

A történet jó, a zenét nagyon eltalálták a meccsek alatt. A sorozat vége számomra mindig is nagyon nyitott lesz. Az utolsó percekben a japán-brazil mérkőzést éppen elkezdik… de nem is mondom el a végét…

 

KategóriákC