Card Captor Sakura (1998-18)

Cardcaptor Sakura: Clear Card-hen - Anime Icon by rofiano

Eredeti címカードキャプターさくら
Angol címCard Captor Sakura
Egyéb cím(ek)Card Captors
Besorolásanime, TV
Hossz70 rész
Dátum1998 – 2000
Ismertető:
Egy naggggggggggggyon aranyos animéről van szó, és ajánlom bárkinek, aki ezt olvassa. Ugyan komoly részek nem igen vannak benne, mégis nagyon jókat lehet a történet alatt derülni főhősnőnk, Sakura ténykedésein.
A történet a címből adódóan egy átlagos (vagy legalábbis valami olyasmi) lányról, Sakuráról szól, családjáról, ahonnan sajnos anyja idő előtt eltávozott. Sakura egy nap éppen takarítana, mikor apja (aki mellesleg történelem professzor) dolgozószobájából fura hangokat hall. Mivel egyedül van éppen otthon, nem igazán merész módon, de lemegy megnézni, mi lehet, de szerencséjére semmit nem talál ott, illetőleg majdnem semmit…
Ugyanis egy polcon talál egy érdekes könyvet, és mikor előveszi, lát rajta egy zárat, ami azonban elpattan, mikor hozzáér, és kinyílik. Talál benne egy kártyát a következő felirattal: “The Windy”. Ezután érdekes történések sora következik, majd meglátja Kerberost, a hatalmas szörnyet, a zár őrzőjét (aki jelenleg leginkább egy plüssfigurára emlékeztet, és igazából nagyon nem is több egyenlőre), aki elmondja, hogy éppen most szabadította ki a Clow Card-nak nevezett kártyákat, amik mágikus tulajdonságokkal rendelkeznek.
A kártyákat még régen egy Clow nevezetű varázsló alkotta, akiről a történetben még többet is megtudunk. Ezután Sakurára vár a neki eleinte nem éppen tetsző feladat: összegyűjteni a kártyákat. A történet ezzel kezdődik, és garantáltan megnevettet mindenkit. A későbbiekben megismerhetjuk Sakura baráti körét, legközelebbi barátnőjét, Tomoyo-t, szerelmét :), később még “segítséget is kap kártyagyűjtési feladataihoz, a segítő is kap segítőkezet, de ez mind a történet folyamán derül ki.
A 70 részes anime nem éppen rövidre szabott, de igazság szerint ha hozzávesszük a 2 filmet, amik készültek hozzá, valóban teljes mű, és valójában a legaranyosabb anime a világon 🙂 (na jó, ennyire azért nem személyeskedünk).
A grafika nagyon jó, a zene egyszerűen kiváló, a szereplőkhöz nagyon jó hangokat választottak, és az egész így együtt is nagyon jó, mondhatni tökéletes… Aki teheti járjon utána ^_^
Online részek:
CategoriesC