Carnival Phantasm (2011)

Eredeti cím カーニバル・ファンタズム
Angol cím Carnival Phantasm
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 12 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Ki ne ismerné a TYPE-MOON két nagy univerzumát, a Fate és a Tsukihime világát? Az eredetileg visual novel formájában megjelent művekből később további VN folytatások születtek: mangaadaptációk, előzménytörténetek, animefeldolgozások… S már nem egy mű játszott el a gondolattal, hogy mi lenne, ha ötvöznénk mindezeket. Ebből már készült egy doujin SRPG/VN*, a Battle Moon Wars Shirogane és egy doujin manga, a Type-MOON Complex X. Sőt: hivatalosan is megjelent egy manga, a TYPE-MOON munkatársától, Takenashi Eritől, a Take Moon, amely 2004 óta fut.

Így az Tsukihime-univerzum tizedik évfordulóján nem is csoda, hogy elővették a Take Moon ötletét, s adaptálták, így adva életet a Carnival Phantasm-nak.

Lady Karnevál – most más előadásában –

A történet epizodikus, így nem is lehet róla jóformán semmit sem írni. A 12 részben több kisebb, önparodisztikus “rész(ecske)” van, s a Type-MOON karakterei elég gyakran a sokat látott, ismert poénokat és poénhelyzeteket adják elő. Van olyan, hogy egy vetélkedőn vesznek részt a Fate/Stay Nightban megismert Mesterek és Servantok, vagy Tsukihiméből ismert Tohno-rezidencia lakói elmennek strandolni (és persze kisebb harcot bontakoztatnak ki Tohno Shiki körül). Vagy láthatjuk a Tsukihime egy már önmagába épített paródiáját is, amikor Arcueid varázskislányt alakít, a Fehér Hold hercegnőjét, Phantasmoont… Szóval van minden benne, ami garantált nevetést biztosít.

A műről

Az OVA 3 DVD-n/BD-n jelent meg 2 havonta, lemezenként 4-4 rövid, közel 15 perces résszel. A 3. lemezhez külön extraként csatolták a Melty Blood: Actress Again Current Code v1.07 játékot, s a november 26-án megjelenő Take Moon különleges antológiájához egy extra DVD-t fognak adni. {Ez még csak jövő idő az ANN hírei alapján.}

A karakterek a két szerteágazó világból származnak, így a Tsukihime és a Fate/Stay Night karakterei mellett megjelennek még szereplők a Kagetsu Tohya!, Melty Blood, Fate/Zero, Fate/Hollow Ataraxia művekből is. Persze, mindenki a saját karakterét alakítja, de azt maximálisan nem veszi komolyan.

A grafika egész szép lett, a 2011-es műtől elvárható színvonalat hozza. Már a karakterdizájnon is látszik, hogy finomítottak rajtuk, valamint elég sokszor használnak chibi vagy chibisített formákat, hogy jobban kiemeljék a komikumot a műből. Az opening táncos jelenetekkel tarkított, s még inkább nyomatékosítja, hogy nem szabad semmit sem komolyan venni belőle. Gyakran adják tanújelét a készítők is, hogy ők sem tették… Az ending képsorain viszont azt tapasztalhatjuk, hogy oda nem szántak semmi “epic” vagy “awesomeness” jelzővel illethető levezetést, sokkal inkább a nyugodtabb vizekre eveztek.

A hangok tekintetében a karaktereknek, kevés eltéréssel, ugyanazok a hangjuk, mint a játékok, animék során. Az openinget is hat, már kipróbált énekesnő adja elő, míg az endinget egy szál férfi. Mindkét dal remekül illeszthető a képsorokhoz.

Véleményezés

Szép és jó mű, de csak és kizárólag a Type-MOON fanok tudják teljesen kiélvezni, éppen ezért némi Type-MOON-os ismeret nélkül nem ajánlom az elkezdését.

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ
 05.RÉSZ  06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ
 09.RÉSZ 10.RÉSZ  11.RÉSZ  12.RÉSZ
KategóriákC
Írta: