Casshern Sins (2008)

Képtalálat a következőre: „Casshern Sins ico”

Eredeti címキャシャーン SINS
Angol címNincs
Egyéb címekCasshern Sins
Besorolásanime, TV
Hossz24 rész x 24 perc
Év2008
Ismertető:
A gyökerektől:
A Casshern Sins egy nagyon régi anime, a Shinzou Ningen Casshan-nak az újrafeldolgozása, mely egy 35 részes anime-sorozatként jelent meg 1973 és 1974-ben. Két évtizeddel a sorozat után, 1993 és 1994-ben egy négy részes újrafeldolgozásban láthattuk viszont Casshern-t, a főszereplőt a Casshan: Robot Hunter című animében. Végezetül, de nem utolsósorban Kazuaki Kiriya rendező elkészítette 2004-ben az egész estés (140 perc) élő-szereplős filmváltozatát ennek az érdekes történetnek, ami világszerte ismertté vált.
Az alaptörténet:
Képzeljünk el egy világot, ahol az emberek által gyártott robotok felülkerekedtek az emberi életformán és elnyomásba kényszerítették az embereket. Ekkor tűnt fel egy misztikus lány, Luna, akit arra kértek fel az emberek, hogy segítsen visszaállítani a rendet, így megakadályozva az emberi faj lesüllyedését. Mivel Luna fenyegetést jelentett a robot-uralom számára, így Braiking Boss, a robotok vezetője elküldte a három legerősebb cyborgját (ember és robot egyben), Casshern-t, Dio-t és Reda-t, hogy végezzenek a lánnyal. A három harcos közül Casshern-nek sikerül végeznie Lunával, azonban arra nem számítottak, hogy ezzel elindítanak egy lassú pusztító folyamatot.
Évszázadokkal később a pusztítás mértéke már felbecsülhetetlen és az emberi lét már majdnem hogy teljesen kihalt. Az örök életűnek hitt robotok többé már nem képesek meggyógyítani magukat a folyamatosan növekvő rozsda és korróziós hatások miatt. A haláltól való félelmük miatt és hogy életben maradhassanak, folyamatosan cserélgetniük kell a testrészeiket. Az épületek nem voltak képesek megtartani szerkezetüket, így nagy többségük összedőlt vagy eldeformálódott. Ehhez hasonlóan a földek sem bírták a pusztulás mértékét és elsivatagosodtak.
Casshern – aki hosszasabb időre eltűnt Luna meggyilkolása után – hirtelen visszatér ebbe a nyomorult világba, azonban nem emlékszik a múltjából semmire. Ekkor kapcsolódunk be a történetbe, ahol Casshern a robot seregek ellen harcol, amik leigázták az emberiséget. Valamint megpróbál rájönni arra, hogy ki is ő valójában és mi a valódi céljára ebben az elpusztulóban lévő világban.
Megjelenítés és hangzás:
Grafikája egyszerűen csodálatos, teljes mértékben méltó egy 2008-as anime szintjéhez. Leginkább szürkületesen, sötétnek van ábrázolva, ami tökéletesen illik az anime hangulatához. A modern rajzolással és grafikával elkészített akció- és harcjelenetek egyenesen pazarok! Az openingje egy pörgős, ritmussal teli zene, ezzel ellentétben – mint általában – az endingje egy lassú szám. Azonban mind a kettőnek szép a szövege és nagyon jól illik a zenékhez.
Az anime készítői:
A rendező Shigeyasu Yamauchi, akinek a nevéhez fűzhető számos Dragon Ball, Saint Seiya film, valamint a Street Fighter Alpha megrendezése. Ebből garantálhatóvá válik az akciójelenetek nagyszerű kivitelezése!^^ A zeneszerzője Kaoru Wada, akinek emellett többek között a D.Gray-man, a Ghost Stories, a Ninja Scroll film és az Inuyasha anime világának zenéi fűzhetőek a nevéhez. A karakterdesignt pedig Yoshihiko Umakoshi jegyzi, aki például még a Berserk karaktereit is készítette.
Egyéni vélemény:
Engem személy szerint a káprázatos grafika és a rajzolási stílus lenyűgözött! A zenéje szintén nagyon elnyerte a tetszésem – főleg az openingje – és az anime története is magával ragadott. Végül, de nem utolsó sorban Casshern ábrázolását – ruhája, pózok és mozdulatok egyaránt – is fantasztikusnak találtam. Nagy az esélye annak, hogy az egyik kedvencemmé fog válni, valamint hogy a 2008-as év egyik legjobbja legyen.
Ajánlás:
A mecha, fantasy, szupererő és akció kategória kedvelőinek egyértelműen ajánlom, szerintem nem fog csalódást okozni (már csak a grafika és zene miatt sem).^^ Viszont akik nem szeretik a poszt-apokaliptikus történeteket, vagy érzékenyek egy alternatív világ vizuálisan ábrázolt elpusztulásának látványára, azok véleményem szerint jobb, ha kihagyják ezt a sorozatot.

Remélem sokaknak tetszeni fog az anime, jó szórakozást hozzá!^^

Online részek:
01. Rész02. Rész03. Rész04. Rész05. Rész06. Rész
07. Rész08. Rész09. Rész10. Rész11. Rész12. Rész
13. Rész14. Rész15. Rész16. Rész17. Rész18. Rész
19. Rész20. Rész21. Rész22. Rész23. Rész24. Rész

 

CategoriesC