Cello Hiki no Gauche (1982)

Képtalálat a következőre: „Cello Hiki no Gauche”

Eredeti címセロ弾きのゴーシュ
Angol címGauche the Cellist
Egyéb cím(ek)Serohiki no Goshu, Gorsch the Cellist
Besorolásanime, film
Hossz1 rész
Dátum1982
Ismertető:
Történet:
Megérzésem és töredékes történelmi információim szerint valamikor az 1920-as években játszódhat ez a Dickens Karácsonyi énekére hajazó történet (csak itt épp nem szellemek, hanem antropomorf állatok szolgáltatják a karakterfejlődéshez szükséges lökést), melynek főszereplője Gauche (más átiratban Goshu), az ifjú zenészpalánta. Meglehetősen rájár a rúd mostanában, ugyanis az egész zenekarból ő muzsikál a leggyengébben, ami miatt szidja is rendesen a karmester. Négy nap alatt azonban gyökeres fordulatot vesz az élete, midőn a háza körül élő állatok felkeresik őt zenéjével kapcsolatban…

Grafika, Zene:


Mivel egy ’82-es darabról beszélünk, senki se várjon el túl csicsás grafikát, de leszámítva egy mindenféle szempontból fájdalmas jelenetet a 31. percnél, bőven élvezhetőre sikeredett. A kedvencem Ludwig van Beethoven karikatúrája volt, melynek felismerése a mai napig büszkeséggel tölt el. Habár a zene elég jelentős szerepet kap az animében, sajnos a klasszikusokban nem vagyok annyira otthon, így erről a részről nem tudok érdemben nyilatkozni, de ahogy észrevettem, amúgy is főként japán művek állnak a középpontban és a számunkra ismertebb darabok, zenészek csak futólag kerülnek elő.

Vélemény:


Habár a főhős az elején még veszélyesen unszimpatikus volt számomra, és egyes zenei részek szerintem túl hosszúra nyúltak, ennek ellenére is élvezhető darabnak vélem. Habár kétlem, hogy bárki számára lelki katarzist nyújtana, egy egész estés, családi mozinak csak ajánlani tudom. A zene szeretete és gyógyító ereje áll a középpontban, így a kisebbek és nagyobbak egyaránt élvezni tudják.