Charlotte (2015)

 

Képtalálat a következőre: „Charlotte ico”

Eredeti cím シャーロット
Angol cím Charlotte
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Év 2015.07.05 – 2015.09.27
Ismertető:
Készítők

A sokaknak már ismert, 2000-ben alakult “P.A. Works” az animációkat és a kulcskocka animációkat készítette. Valószínűleg mondanom sem kell, hogy tartották a színvonalat és egy igazán jó grafikával megáldott művet hoztak össze. Az eredeti koncepció a “Visual Art`s/Key”-től származik. “Aniplex” és a “Kadokawa Corporation” a gyártásban segédkezett. Igazán remek kis csapat dolgozott ezen az animén és ez meg is látszik a végeredményen.

Bevezetés

Ez a mű meglehetősen új, az animéről elsőre azt gondolhatja az ember, hogy komolytalan, egészen az első 2-3 részig. Azonban a későbbiekben, ahogy halad előre a történet, világossá válhat számunkra, hogy kicsit sem felületes ez a mű, sőt igazán mélyenszántó gondolatokkal találkozhatunk benne. Tökéletesen operál az érzésekkel és pont emiatt (is) vonhat be minket annyira a történet. Tényleg rengeteg témát érint a mű, például: “letérés a jó útról “, “mi a helyes”, “testvéri szeretet”, “emberek közvetlen és közvetett hatása egymásra”.

Történet/Karakterek

A történet középpontjában “Yuu Otosaka” áll. Amit az elején megtudunk, hogy át tudja venni emberek felett az irányítást, de csak öt másodpercre. Ezt ki is használva elkezd csalni a vizsgákon, végül megtalálja őt egy kisebb-nagyobb csoport, akik leleplezik és átkerül az ő iskolájukba.
A történet elején megismerkedünk a többi főszereplővel, de folyamatos előrehaladással újabb és újabb szereplők/mellékszereplők csatlakoznak be. Könnyen lehet azonosulni a főszereplővel, mert biztosra veszem, hogy mindenki ábrándozott már arról, hogy “mi lenne, ha más testébe bújhatnék?”. Rendkívül jól ki van dolgozva minden egyes karakter, szinte egymást építik. Az események is szépen fokozatosan formálják a szereplőket, ahogy nyomást gyakorolnak rájuk.

A világról

Egy olyan világba nyerünk betekintés, ahol a fiatalok természetfeletti erővel rendelkeznek, de csak rövid ideig birtokolják, ha serdülőkorba lépnek, akkor eltűnik. Az erőt egy üstökös adja nekik, “Charlotte”. A “tudományos” háttere az, hogy egyfajta részecskéket bocsát ki az üstökös és emiatt az agyban aktivál egy nyugvó részt, ami lehetővé teszi, hogy az erejük előjöjjön.

Látvány

Egy 2015-ös animéhez méltón megadja a szintet, rajzolásból szerintem elsőrangú, a látványvilággal semmi gond nincs, teljes mértékig támogatja a hangulatot.

Végszó

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a természetfeletti és elgondolkodtató animéket. Megéri megnézni, nekem jó szájízt hagyott maga után. Nem tudok negatívumokat felhozni, személy szerint én még az openinget és az endinget is imádtam! 😀

CategoriesC