Chibi Devi! (2011-14)

 

Képtalálat a következőre: „Chibi Devi! ico”

Infó:

Eredeti cím ちび☆デビ!
Angol cím Chibi☆Devi!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 75 rész × 5 perc
Dátum 2011.10.10 – 2014.02.17

Ismertető:

Hiromu Shinozuka mangája a Chibi Devi! 2008-ban látott napvilágot a Ciao magazin hasábjain, majd 2011-ben anime adaptáció készült hozzá, ami mindössze 5 perces epizódokból áll.

Az alkotóról

Az alkotó 1979-ben született. Alkotásai a shoujo mangákkal foglalkozó Ciao magazinban jelennek meg, hiszen Hiromu Shinozuka csak a shoujo műfajában alkot. Karakterei is kitűnően beleillenek eme műfaj kereteibe, ugyanis a karakterek mind-mind bájosak, kedvesek és hatalmas szemeikkel egyből elbűvölik a műfaj kedvelőit. Azonban mangáiban középiskolás diákok mellett aprócska gyermek szereplőkkel is találkozhatunk, mint ahogyan azt a Chibi Deviben is láthatjuk. Ilyen alkotás még aMirumo de Pon! is, ami 2001-ben jelent meg szintén a Ciao magazinban és 2002-ben Wagamama Fairy Mirumo de Pon! néven anime adaptáció készült belőle ami egészen 2005-ig futott és összesen 172 részt számlált. Ráadásul a Mirumo de Pon! két díjat is nyert. Az elsőt 2003-ban, a Kodansha Manga Award gyermek manga kategóriájában, a másodikat pedig 2004-ben aShogakukan Manga Award-on szintén a gyermek kategóriában.

Történet

Honoka Sawada 14 éves lány, aki mindig magányos, hiszen az iskolában is mindig egyedül van, sőt társai még ki is használják. Ezek mellett még egyedül is él, ezért hát nem csoda, hogy rettenetesen el van keseredve. Azonban hamarosan csoda történik, ugyanis egy reggelen arra lesz figyelmes, hogy nincs egyedül az ágyban! Legnagyobb meglepetésére egy bébit talál maga mellett. Azt azonban még maga Honoka sem tudja, hogy hogyan is került oda az a kisbaba, aki mellesleg fiú, és több furcsaság is van rajta. Ilyenek például az aprócska kis szarvai és villás farka, ami az ördögére hasonlít legjobban. Egy biztos, valami nagyon nem stimmel az aprócska kis jövevénnyel, hiszen mindezen furcsaságok mellett előszeretettel használja tűzokádó képességét is.

Összegzés

Egy kedves kis alkotással van dolgunk, amit mindenképpen csak azoknak ajánlok, akik szeretik az aranyos és néhol kissé gyermeteg animéket.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákC