Chikyuu Bouei Kazoku (2001)

japánEredeti cím 地球防衛家族
Angol címAngol cím The Daichis: Earth’s Defense Family
Egyéb cím(ek) Earth Defence Family
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2001

 

Ismertető:
A Geneon észak-amerikai DVD-s kiadványai után az angolul csak The Daichis-nek rövidített sorozatot 2001-ben kezdték el Japánban sugározni. A sorozatot Kimura Tetsu rendezte, a forgatókönyvét pedig Kawamori Shouji írta. Eredetileg aWOWOW csatornán adták, azonban az Animax-nak köszönhető, hogy külföldön is bemutatásra került (Délkelet-Ázsia, Dél-Amerika).

Történet

A főszereplőink egy diszfunkcionális család, Daichiék, akik a szétesés határán vergődnek. Az elégedetlen és pénzszerető anyuka ugyanis benyújtotta a válóperes papírokat a családi asztalnál reggelizés közben, mint egy ultimátumot a kövér, kissé tesze-tosza otaku apukának. A lány, Nozomi az idegösszeroppanás szélén áll, mert a házi feladatok sokasága mellett neki kell vinnie az egész háztartást, s úgy érzi, mindenki csak kihasználja. A legkisebb családtag, Dai csak annyit tehet, hogy nézi, ahogy minden darabjaira hullik, így a lányszoknyák emelgetésében és a hülyéskedésben látja a búnak feledését.

S mikor a család már majdnem darabjaira hullana, akkor a Galaktikus Föderáció úgy dönt, őket választja ki a Föld védelmére az idegen létformák ellen, akik a Föld jólétét veszélyeztetik. De vajon a család képes lesz-e együtt maradni és együtt dolgozni, vagy a szó legszorosabb értelmében minden darabjaira hullik?

Megvalósítás

A rajzolásra, se a karakterdizájnra, de még az animációra sem lehetnek rossz szavaink. Egész szépen megalkotott, választékos kinézetű karakterek színesítik a műsort, a különféle megoldások pedig erősítik a paródiajelleget.

A hangok terén a japán hang egész jónak nevezhető, s külön érdekesség, hogy ez esetben az angol közel se olyan förtelmes, mint szokott lenni. Az opening és az ending kicsit középkategóriásnak hat. Effektek terén viszont van minden, ami kell a szórakoztatáshoz.

A történet leírásában noha a család gondja elég borongósnak mondható, de az alaphelyzetben felálló pálfordulás után nem fukarkodnak a poénokban, s a diszfunkcionális szónak egész új értelmet nyernek. A humornak ez által egy viszonylag széles skáláját mutatja fel nekünk.

Vélemény

Személy szerint egész jót szórakoztam rajta. Érdekes felhozatalát tárták elénk a főbb karaktereknek, emellett görbe tükröt mutat a Kamen Rider és a Power Rangers-féle sentai műsoroknak is. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, ha szórakozásra vágyunk és nem zavar a régies stílus.

Online részek:
 1. rész  2. rész

folyt köv..

KategóriákC
Írta: