Chobits (2002)

Képtalálat a következőre: „Chobits ico”

Eredeti cím ちょびっツ
Angol cím Chobits
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 24 perc
Dátum 2002.04.03 – 2002.09.25
Ismertető:
A Chobits (japánul Chobittsu) egy Clamp manga, amely Motosuwa Hideki, egy rónin (egyetemi felvételi vizsgáját nem tudta elsőre teljesíteni) és Chi, egy Persocon (japán rövidítés a Personal Computer számára) szerelmi történetét meséli el. A sztori anime és manga formában is megjelent.

Történet:
A történések színhelye Tokió, a közeljövőben. Persoconok, ember formájú számítógépek már mindenhol megtalálhatóak. A tanuló Hideki, a főszereplő nem tud ilyen gépet venni, de talál egyet a szemétben, amiről először azt hiszi, hogy egy emberi hulla. Miután a lakásában bekapcsolja a Persocont (elég fura helyen kellett), észreveszi, hogy semmilyen adatot sem tárol (ami annyit tesz, mint az emlékek elvesztése). Az egyetlen szó, amit eleinte ki tud mondani, az a „Chi”, ezért választja Hideki ezt névként a női komputer számára. Elkezdődik a Chi múltja utáni kutatás. Közben a Persocon megtanul beszélni, és lassan elboldogul a világban is.

A történet az ember és a Persocon közötti bonyolult kapcsolattal foglalkozik és a kérdéssel, hogy a modern ember számára a gép mikor számít még gépnek és mikor élőlénynek. A történet során kiderül, hogy Chi egyike a két Chobitsnak, akik operációs rendszer nélküliek, és magas intelligenciával rendelkeznek. Chi egyre inkább arra a kérdésre koncentrál, hogy van egy ember, aki szereti őt, egy ember csak neki, és reméli, hogy Hideki az az ember. Egy gyermekkönyv, a “The City with no People (Az emberek nélküli város)” főszereplőjeként találja magát, melynek története valóban hasonlít Chi életére.

Maga a cselekmény nem számít túl egyedinek, mondhatni, hogy klisékre építkezik, ám nem lehet azt állítani, hogy emiatt elveszítené a varázsát. Minden megtalálható benne, ami egy shoujoba kell. Szerelem, dráma és persze sok-sok poénos helyzet. Na abból akad bőven, nem szenvedhet belőle hiányt senki. A vége mondjuk szerintem egy kicsit összecsapott lett, de igazán szép. A openingje egy vidám, szerelmes dal, míg az endingek közül válogathat az ember, hiszen több különböző is előbukkan a sorozat folyamán. A rajzolása gyönyörű, mondjuk ahhoz képest, hogy a CLAMP készítette, egy kicsit fura, mert nem ezt a stílust szoktuk meg tőlük. Panaszra nincs okunk!

Megjelenés:
A Chobits 2000. szeptembere és 2002. októbere között jelent meg a Young magazinban, és 8 kötetet foglal magába. 2003-ban megjelent a Hodanshánál a Your Eyes Only (Csak a te szemed) címen egy Artbook, 57 illusztrációval a CLAMP-tól, minden illusztráció Chi-t vagy a másik énjét ábrázolja.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész
 Sp 1. rész  Sp 2. rész

 

KategóriákC

Vélemény, hozzászólás?