Chobits (2002)

Képtalálat a következőre: „Chobits ico”

Infó:

Eredeti cím ちょびっツ/

japán
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2002

Ismertető:

A Chobits (japánul Chobittsu) egy Clamp manga, amely Motosuwa Hideki, egy rónin (egyetemi felvételi vizsgáját nem tudta elsőre teljesíteni) és Chi, egy Persocon (japán rövidítés a Personal Computer számára) szerelmi történetét meséli el. A sztori anime és manga formában is megjelent.

Történet:
A történések színhelye Tokió, a közeljövőben. Persoconok, ember formájú számítógépek már mindenhol megtalálhatóak. A tanuló Hideki, a főszereplő nem tud ilyen gépet venni, de talál egyet a szemétben, amiről először azt hiszi, hogy egy emberi hulla. Miután a lakásában bekapcsolja a Persocont (elég fura helyen kellett), észreveszi, hogy semmilyen adatot sem tárol (ami annyit tesz, mint az emlékek elvesztése). Az egyetlen szó, amit eleinte ki tud mondani, az a „Chi”, ezért választja Hideki ezt névként a női komputer számára. Elkezdődik a Chi múltja utáni kutatás. Közben a Persocon megtanul beszélni, és lassan elboldogul a világban is.

A történet az ember és a Persocon közötti bonyolult kapcsolattal foglalkozik és a kérdéssel, hogy a modern ember számára a gép mikor számít még gépnek és mikor élőlénynek. A történet során kiderül, hogy Chi egyike a két Chobitsnak, akik operációs rendszer nélküliek, és magas intelligenciával rendelkeznek. Chi egyre inkább arra a kérdésre koncentrál, hogy van egy ember, aki szereti őt, egy ember csak neki, és reméli, hogy Hideki az az ember. Egy gyermekkönyv, a “The City with no People (Az emberek nélküli város)” főszereplőjeként találja magát, melynek története valóban hasonlít Chi életére.

Maga a cselekmény nem számít túl egyedinek, mondhatni, hogy klisékre építkezik, ám nem lehet azt állítani, hogy emiatt elveszítené a varázsát. Minden megtalálható benne, ami egy shoujoba kell. Szerelem, dráma és persze sok-sok poénos helyzet. Na abból akad bőven, nem szenvedhet belőle hiányt senki. A vége mondjuk szerintem egy kicsit összecsapott lett, de igazán szép. A openingje egy vidám, szerelmes dal, míg az endingek közül válogathat az ember, hiszen több különböző is előbukkan a sorozat folyamán. A rajzolása gyönyörű, mondjuk ahhoz képest, hogy a CLAMP készítette, egy kicsit fura, mert nem ezt a stílust szoktuk meg tőlük. Panaszra nincs okunk!

Megjelenés:
A Chobits 2000. szeptembere és 2002. októbere között jelent meg a Young magazinban, és 8 kötetet foglal magába. 2003-ban megjelent a Hodanshánál a Your Eyes Only (Csak a te szemed) címen egy Artbook, 57 illusztrációval a CLAMP-tól, minden illusztráció Chi-t vagy a másik énjét ábrázolja.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákC

Vélemény, hozzászólás?