Chou Robot Seimeitai Transformers Micron Densetsu (2003) (magyarul)

Infó:

japánEredeti cím 超ロボット生命体トランスフォーマー マイクロン伝説
Angol címAngol cím Transformers: Armada
Magyar címMagyar cím Transformers: Armada
Egyéb cím(ek) Transformers: Micron Legends
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Év 2003

Ismertető:

Réges rég a távoli Cybertron bolygón hatalmas háború dúlt. Háború, melyet az ádáz Destronok (aka. Decepticonok) vívtak a bátor Cybertronok (aka. Autobotok) ellen. A háború célja nem volt más, mint hogy az egyik fél uralmat szerezhessen egy parányi robotokból álló faj, a Micronok (aka. Mini-Conok) felett, akikkel összekapcsolódva ugyanis rejtett képességek aktiválódnak az óriás harcosokban. De a Cybertronok védeni akarták a Micronokat, így átküldték a hajójukat egy warp-kapun, ami az őskori Holdba, majd Földbe csapódott, egyik felét a Holdon hagyva, másik feléből pedig sok-sok Micron tört elő – mély álomban ugyan – és szétszóródtak a bolygón.

Ennyit a bevezetésről. Elolvasni annyi idő, mint megnézni. A továbbiakban három gyerek, Rad, Carlos és Alexa egy Micron-panelre bukkannak egy barlang mélyén, ami aktiválja a föld alá temetett hajót, és jelet küld ki az űrbe – ezt persze veszik mind a Destronok, mind a Cybertronok. Kis idő múlva négy Destron, Megatron, a gonosz vezér, Starscream, a cseppet sem lojális elsőtiszt, Ironhide (aka. Demolishor), a bugyuta melák, és Sandstorm (aka. Cyclonus), a vihogó őrült. Őket követi három Cybertron, Convoy (aka. Optimus Prime), a hősies parancsnok, Hot Rod (aka. Hot Shot), a heves ifjonc, és Ratchet (aka. Red Alert), a műszaki tiszt. Mindemellett sorban aktiválódnak szerte a Földön a Micronok, először a három gyerek “partnerei”: Wheelie (aka. High Wire), aki Rad barátja lesz, Bank (aka. Grindor), aki Carlost bírja a legjobban és Arcee (aka. Sureshock), aki Alexával haverkodik össze.

A sztori lényege tulajdonképpen az, hogy a Cybertronok igyekeznek megakadályozni a Destronokat abban, hogy Micronokat szerezzenek úgy, hogy ők szerzik meg őket (talán nem véletlenül lett a sorozat gúnyneve “PokeFormers”). Ebben van segítségükre a három fent említett Micronból álló Bumble (aka. Perceptor), egy nagyon gyors, de mégsem nagy harcos, valamint három, egyenként 3-3 Micronból álló fegyver, a Star Saber, az Astro (aka. Requiem) Blaster, valamint a Skyboom Shield. Több karakter jelenik meg még a sorozat folyamán, jók is, rosszak is, és egy frakció is feltűnik. De azt már nem árulom el, kik.

A sorozat grafikája véleményem szerint nagyon jó, főleg az utolsó részek igen figyelemreméltóak. A karakterek kissé sablonosak, de egyesek nagyon jól kifejlődnek, Starscream például számomra a legkedveltebb karakter ebből a sorozatból. Néhol lyukas a sztori, de könnyű kikapcsolódást nyújthat.

Online részek:
KategóriákC