Choujigen Game Neptune The Animation (2013)

Eredeti cím超次元ゲイム ネプテューヌ THE ANIMATION
Angol címHyperdimension Neptunia
Egyéb cím(ek)超次元ゲイムネプテューヌ
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Év2013

 

Ismertető:
Történet
A világot négy istennő uralja, akiknek megvan a maguk birodalma, amit igazgatnak. Ezek az istennők aláírnak egy baráti szerződést, ami megtiltja a Share-energia (istennők erejének forrása) katonai erővel történő birtokbavételét (egészen idáig folyton háborúztak érte). Ezzel a megállapodással békésen növelhetik az energiájukat, és fejlődhetnek az országaik és így az egész világ is. Így van ez mindaddig, amíg bele nem szólnak ebbe a gonosz erői, és mindent felforgatnak.
Sharicite: Egy kristály, amiben a Share-energiát gyűjtik. A Share az ország polgárainak, az istennőjükbe vetett hitéből származik. Minél jobban megbíznak az emberek az istennőjükben, annál nagyobb lesz ez az energia.
CPU: A fordításban CPU-t írnak, de amúgy az animében megamit (istennő) mondanak.
SzereplőkNeptune/Purple Heart: Planeptune istennője, nagyon lusta és szórakozott egyéniség, aki semmit nem akar tenni azért, hogy jobb istennő legyen.Noire/Black Heart: Lastation istennője, egy komoly személyiség, akit nehéz lenyűgözni és nem nézi jó szemmel, ha mások csak lustálkodnak (mint Neptune).Blanc/White heart: Lowee ország istennője, nagyon szigorú magához és munkamániás, ezért mindig elhanyagolja a húgait.Vert/Green Heart: Leanbox istennője, kicsit visszafogottabb és megértőbb természetű, de lenéz másokat a kicsi mellméretük miatt.
Nepgear: Neptune húga, leginkább félénk és gyenge, ezért nagyon tiszteli a nővérét és felnéz rá, amiért ilyen erős és bátor.
Ram, Rom: Blance húgai, akik folyton folyvást felidegesítik a futkosással, kiabálással és a jegyzetei telefirkálásával.
Uni: Noire húga, aki mindig próbál megfelelni nővérének, hogy később jó istennő legyen.
Vélemény
Történetileg egész szépen kidolgozták, nekem az anime végén semmilyen megválaszolatlan kérdésem nem maradt. Grafikailag jól kidolgozott, dús és élénk színvilággal rendelkezik, ami nekem különösen tetszett. Az opening és az ending nekem nagyon tetszett, az op egyből ment a kedvenceim közé. Fanservice-ből nem lesz hiány, főleg a félreérthető jelenetekből. Aki kedveli az olyan vígjátékokat, amelyek teli vannak fanservice, ecchi és harci jelenetekkel, annak szívből ajánlom ezt az animét.
Online részek:
 01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
 05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

CategoriesC