Choujikuu Yousai Macross (1982-83)

Eredeti cím超時空要塞マクロス
Angol címSuper Dimensional Fortress Macross
Egyéb cím(ek)Macross
Besorolásanime, TV
Hossz36 rész
Év1982 – 1983
Ismertető:
A történet előzménye: 1999-ben egy hatalmas idegen űrhajó zuhan a Csendes-óceán egyik kis szigetére. Személyzetnek nem találják nyomát, de a hajón lévő technológia messze felülmúlja a földit, és szemmel láthatóan egy hadihajóról van szó. Véres háborúktól kísérve megalakul egy államok feletti földi kormány, amelynek célja, hogy az emberiséget felkészítse a találkozásra. Ehhez szétbontják és 10 év alatt újjáépítik az idegen űrhajót, ami a SDF-1 Macross nevet kapja, és kifejleszik az új Valkyrie vadászgépeket.
A sorozat cselekménye 2009-ben indul, amikor a Macross első útjára indul. Az ünnepélyes ceremóniára remek időzítéssel megérkezik a pár ezer hajót számláló földönkívüli Zentraedi flotta. A Macross automata rendszere tüzet nyit a közeledő felderítő hajókra, és megsemmisíti azokat – kell ennél jobb hadüzenet? Global admirális úgy véli, itt az idő kipróbálni a soha nem tesztelt térhajtóművet, ám a felszínhez közel végrehajtott ugrás után a Macross és a köré épült város, a Pluto környékén találja magát. Hab a tortán, hogy az ugrást követően a térhajtómű egyszerűen eltűnik.
A város lakóit sikerül bemenekíteni a Macross belsejébe, ahol újjáépítik városukat. A sorozat során kiderül, hogy a Zentraedi egy kb. 5m magas óriásokból álló faj, amely nem ismeri a kultúrát, csak a háborúzáshoz ért. Ebből aztán mókás dolgok is adódnak, és ez fog elvezetni a megoldáshoz. A főhős Hikaru Ichijo újonc vadászpilóta, aki romantikus szerelmi háromszögbe bonyolódik felettesével, Misa Hayase őrnaggyal és az ünnepelt énekesnővel, Lynn Minmayel.
A sorozatot 1982-ben (!) kezdték vetíteni Japánban, és hatalmas sikere volt. Ebben nagy része lehetett a nagyon jó mecha animációknak és az addig nem látott színvonalú grafikának is. A sorozat alapján 1984-ben elkészítették a Macross: Do You Remember Love? moziváltozatot, ami szintén óriási siker volt, és nekem személy szerint jobban tetszik, mint a sorozat.
A Macross szériának több folytatása is készült (Macross 7, Macross Plus, Macross Zero). Az eredeti Macross sorozatot (is) licenselve készítették el 1985-ben az amerikaiak a Robotech sorozatot.
Online részek:
CategoriesC