Chrono Crusade (2003-04) (magyarul)

Eredeti cím クロノクルセイド
Angol cím Chrono Crusade
Magyar cím Chrno Crusade
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Dátum 2003 – 2004
Ismertető:
Az 1920-30-as évek U.S.A.-beli New York-jában járunk. Az ország és a város a “boldog békeidő” korát önfeledten tölti az I.Világháború befejezte után. Minden jó: a gazdaság virágzik, az emberek jól élhetnek…, de valami mégsincs rendben. Valami sötét, hatalmas és ijesztő dolog van készülőben – mely sötétebb akármilyen háborúnál -, és ennek előjeleként megjelennek olyan lények, akiket “ördögi bűnösöknek” neveznek.

Ezek a lények, méginkább démonok, akik a békébe, ahogy csak tudnak, úgy rontanak bele. De van egy szervezet, mely arra hivatott, hogy a démonok e fajta szórakozását meggátolja. Ez a szervezet a Magdaléna Rend, mely nem hétköznapi, hiszen fokhagymafűzér és egyéb démonűző eszközök helyett leginkább a gépfegyvereket részesíti előnyben, hogy likvidálja a démonokat. Természetesen a Rend tagjai nem mások, mint apácák és papok.

Ebben a szervezetben található egy 16 éves lány és az -úgynevezett- segítője, név szerint Rosette Christopher (Rosette nővér) és Chrno. Rosette nem volt mindig Isten jegyese, hiszen amiatt került a rendhez, hogy megtalálja eltűnt testvérét, Joshuát, Chrno segítségével.

Chrno és Rosette ismerettsége a történethez képest 4 évvel korábban született egy szövetség által, melyre bizonyítékul szolgál az az órához hasonlító tárgy, mely Rosette nyakában lóg…

Az idő szoros és kevés, hiszen a történet folyamán minden elfogyott perc életekbe kerülhet, ezért sietniük kell a szereplőknek…

A leírásban direkt nem tértem ki a történet egyéb részeire, hiszen az úgy az igazi, ha mindenki maga látja ^__^

A történet 24 része alatt az emberben vegyes érzések támadhatnak, hiszen olyan hatása van a történet kezdésének, mintha egy szeleburdi apáca és egy ügyetlen, gyerekarcú fiú kalandjai közé csöppent volna. De a sorozat előrehaladtával kiderülnek olyan dolgok, melyek hamar megváltoztathatják minden néző gondolkodását és véleményét az animéről. A történet első felében leginkább a vígjáték kap szerepet, és később egyre inkább komolyodik a mondanivalója.

A szereplők egy részének köze van monda- vagy legendakörben található alakokhoz. Kezdésként itt van Kronosz – neve a görög “idő” szóból származik, valószínűleg innen van az animében található Chrno neve is. Valamint van hasonló nevű isten is a görög mitológiában. A másik név: Mária Magdaléna vagy Mária Magdolna – a Bibliában előforduló személy (nem vagyok vallásos, így nézzétek el, ha valami nem stimmel). Szentként kezeli az ortodox, katolikus és az anglikán egyház. Életével kapcsolatban még minig nincs döntő álláspont. Jézus 7 ördögöt űzött ki Máriából.

A történet openingjének a zenéjét Minami Kuribayashi szolgáltatja: Tsubasa wa Pleasure Line; míg az endinget Saeko Chiba, aki mellékesen Azmaria hangja is, a Sayonara Solitare-rel. Nekem az ending nagyon tetszik, egyik kedvencem. Mind az intró és az outró is jól van megcsinálva; míg a kezdés kicsivel mozgalmasabb, addig a történet befejezése egy nyugodtabb, szinte elgondolkodtató outróval zár.

A rajzok és az animáció nagyon szép, a szereplők néha dilisek, máskor nagyon komolyak, ebből is látszik, hogy egy-egy személyiség mennyire összetett.

Korhatárt nem szabnék, mert akkor elfogult lennék ^^, így ajánlom figyelmébe mindenkinek ^^, főleg azoknak, akik szeretik az ilyen és ehhez hasonló animéket, és szeretnek kicsit gondolkozni … és, kicsit pityeregni ^.~

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész  05.rész 06.rész
 07.rész  08.rész  09.rész  10.rész  11.rész  12.rész
 13.rész  14.rész  15.rész  16.rész  17.rész  18.rész
 19.rész  20.rész  21.rész  22.rész  23.rész  24.rész

 

KategóriákC

Vélemény, hozzászólás?