Chuunibyou demo Koi ga Shitai! (2012)

Képtalálat a következőre: „Chuunibyou demo Koi ga Shitai! ico”

Infó:

Eredeti cím 中二病でも恋がしたい!/

japán
Angol cím Regardless of My Adolescent Delusions of Grandeur, I Want a Date!
Egyéb cím(ek) I Want a Date!, Regardless of My Adolescent Delusions of Grandeur, Chu-2 Byou demo Koi ga Shitai!, Chuu-ni Byou demo Koi ga Shitai!, ChuuniByo
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012

Ismertető:

Figyelem!
A következő anime chuunibyou szavakat és chuunibyou utalásokat tartalmaz! Megtekintése fertőző lehet!
Egy új, 21. századi betegség

Mi is az a “chuunibyou”? Nos, az egy létező szindróma, amit “A másodéves gimnazisták szindrómájának” is neveznek. Nem viccelek, tényleg létezik a jelenség. Akik ebben “szenvednek”, teljesen másképp látják a világot, a serdülőkorukat is másként élik meg. Mialatt átlagos társaik a pattanásaikkal vagy az első szexuális élmények átélésével foglalatoskodnak, a chuunibyou fiatalok egy másik dimenzióban ragadva, speciális erejükkel, különleges látókörükkel a világot veszélyeztető ellenségeket tanítják kesztyűbe dudálni. Természetesen semmi fenyegetésről nincs szó, csak ők a képzelet határait totálisan átlépveés a társadalomra fittyet hányva ilyesfajta életfajtát űznek. Nem kell félni tőlük, aranyos betegség ez, nincs szükség védőoltásra. Ámbár – ahogy fent is jeleztem – vigyázat, mert valamelyest fertőző lehet!

Az alapszitu

A történetben Yuuta Togashi első gimnáziumi napjára készül. Ennek különösképp örvend, hiszen tiszta lappal kezdhet a jócskán kínos múltját lezárva. Yuuta ugyanis az általános iskolában totálisan kifordult önmagából és chuunibyou szindrómában tengette mindennapjait. Ő vala a “Sötét Láng Mester”, aki bizony nem e világi mozzanatokkal élte életét. De ennek mára vége, Yuuta szégyelli, sőt megveti magát emiatt. Mikor pedig már azt hiszi, hogy valóban sikerült túllépnie és háta mögött hagynia a “dolgát”, feltűnik a színen Rikka Takanashi… ó, igen… egy tetőtöl-talpig chuunibyou. Innentől kezdve nincs megállás. Yuutát szinte behálózza a lány, aki tud mindent a fiú múltjáról, persze más szemmel nézve, hiszen ő úgy hiszi, hogy Yuuta még mindig a Sötét Láng Mester. Ez pedig a fiúnak picit sem tetszik. Ezek után viszont még tovább bonyolódik a helyzet, új szereplőkkel és új eseményekkel, amelyek kicsit sem könnyítek meg a főhősünk eltervezett gimis életét.

Támadnak a sötétség erői – merőkanállal

A sztori elindult. El. De úgy, hogy vele együtt én is elindultam a röhögőgörcsök vészgödrébe. Olyan jelenetek, párbeszédek és cselekmények zajlottak le már az első percektől fogva, hogy a szememből kicsorduló könnyekkel kellett folyamatosan küzdenem, annyira kacagtam! A karakterek tízes skálán egytől-egyig tízesek az imádnivaló és vicces kategóriát illetőleg. Az egész kórság, ami lezajlik, avagy lezajlott a karakterekben, hihetetlen mulatságos jeleneteket eredményeznek epizódról-epizódra. Az ökörség határát nem hogy feszegeti az anime, de túl is lép rajta. Viszont emészthetően! Nem elcsépelt, röhejes vagy épp agymenéses poénokkal fűszerezik a sorozatot, hanem újszerű, kedves és vérbeli humorjelenetekkel. Dilis az egész, de tényleg, viszont pont ezért szerethető.

Kép-hang-effekt: jeles

Nagyszerű op/ed páros, furmányos és újszerű képi megoldásokkal. A grafikára végképp nem lehet és nem is lesz panaszunk. A Kyoto Animation remek munkát végzett eme műnél is. A vágói munkát külön kiemelném! Nem tudok negatívumokat találni, hiszen a “nem valós” harci jeleneteket is gyönyörűen ábrázolják, ugyanígy, mint bármely más jelenetet. Egyszóval minden passzol, minden kiegészítés a helyén van, pöpec az anime képi világa.

Az őrület az új őrület

Legalábbis számomra. A 2012-es őszi szezonban eme darabot hagytam legutoljára, gondolván biztosan valami gyerekes mese lesz az egész. Nos azt hiszem ilyenkor igazolódik be a mondás, miszerint “ne ítéljünk borító alapján”. Nagyon örülök, hogy végül találkoztam a sorozattal, mert felvidít, kikapcsol, szórakoztat és nem utolsó sorban megragad. Azt hiszem, kijelenthetem: függő lettem, engem kilóra megvettek a készítők. A K-ON! óta nem nevettem ennyit. Sőt, biztosra mondhatom, nem egyszer fogom elővenni és majdan újranézni a jövőben az animét. Nem szeretem… Imádom! Ez van.Beleszerelmesedtem, mert megfertőzött a chuunibyou-banda. Egész egyszerűen ez történt, úgyhogy egy másodpercnyi gondolkodás nélkül ajánlom mindenkinek. Hangsúlyozom, mindenkinek. A hahotázni szeretőknek vagy épp a hideg őszi-téli estéken unatkozóknak pedig kötelezően merem figyelmükbe ajánlani. Nem fogtok csalódni. Ja de, mégis: csak épp kellemesen.

 

 

 

4/5 (1)

Kérlek értékeld az animét

KategóriákC

Vélemény, hozzászólás?