City Hunter (1987-88)

Képtalálat a következőre: „City Hunter anime ico”

Eredeti cím シティーハンター
Angol cím City Hunter
Egyéb cím(ek) Nicky Larson
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 1987 – 1988
Ismertető:
Ha egy olyan feladatot akarsz elvégeztetni, amit nem bíznál a rendőrségre, akkor hagyj üzenetet a Shinjuku Állomás üzenőfalán XYZ-nek, és a City Hunter (másnéven Saebe Ryo), egy “sweeper” felveszi veled a kapcsolatot, és – esetleg – megteszi, amit kívánsz. Ő egy vérbeli profi: mesterlövész, jól bánik a késsel, és közelharcban is megállja a helyét. Ha kell nyomoz, megvéd a támadóktól, esetleg gyilkol. Egy barátjával, Makimura Hideyukival dolgozik együtt, aki a közvetítői feladatokat végzi, de később csatlakozik hozzá Hideyuki húga, Kaori, akivel ezután “elválaszthatatlan párost” alkotnak – aminek Ryo nem mindig örül.
Mint említettem, Ryo igazi profi, de csak addig, amíg egy szép nő nem kerül a közelbe, mert akkor képes az aktuális feladatáról is megfeledkezni. Erre a szokására Kaori általában úgy reagál, hogy egy “100T-s kalapácssal” fejbevágja. Ügyfeleit természetesem – ha teheti – szép nők közül választja, és meg is próbál közeledni hozzájuk, de ezeket a próbálkozásokat általában igen hevesen elutasítják, mivel “sweeper”-ként megbíznak benne, de férfiként nem. Pár szó a szereplőkről:
Saeba Ryo (alias City Hunter): Tokióban “sweeper”-ként dolgozik. Erre a munkára képességei miatt tökéletesen alkalmas – tapasztalt közelharcos, kiváló késdobáló, a pisztolyával (teljes tárat elhasználva) képes csak egy lyukat ütni a céltáblán. Kedvelt fegyvere egy Colt Python – bár valóságos fegyverraktára van -, és többnyire egy Mini Coopert vezet. Feladata elvégzésében egyetlen dolog tudja meggátolni, a korábban említett nőmániája – többnyire a “mokkori” kifejezést használva veti magát áldozatára. Mokkori-mániája elleni legjobb fegyver Kaori, és az általa használt “kalapács” Ryo legnagyobb bánatára. A múltját teljes homály fedi.
Makimura Kaori: Hideyuki húga, később Ryo partnere. Többnyire a közvetítésben segít, és “menedzseri” feladatokat lát el, de néha besegít Ryo-nak a feladat kapcsán is – és mindig védi a női ügyfeleket Ryo mokkori-mániájától. Kinézetét tekintve meglehetősen fiús, ha nadrágot vesz fel, időnként férfinak nézik – amit nem vesz jó néven -, viszont máskor igencsak nőies a megjelenése és a viselkedése.
Makimura Hideyuki: Kaori bátyja, és kezdetben Ryo segítője, aki a közvetítői feladatokat végzi.
Umibozu: Hatalmas termetű izomkolosszus, és “sweeper”, aki időnként Ryo-val rivalizál, időnként pedig kisegítik egymást. A nőkkel szemben igen visszafogott, és van egy igen titkolt – meglehetősen “kínos” – félelme.
Nogami Saeko: Egy szép női detektív, aki Ryo-t mindig mokkori-mániájánál fogva veszi rá a segítségre. Jól bánik a lőfegyverekkel, de szívesebben használ dobókéseket.
Az animét mindazoknak ajánlom, akik szeretik az akciókat, ugyanakkor szeretnek jókat nevetni. Az anime Hojo Tsukasa azonos című mangája alapján készült – melynek 35 kötete jelent meg 1985-1992 között -, és a történet még további 3 sorozatban (City Hunter 2, 3, ’91), 3 Movie-ban és 3 TV Special-ban folytatódik. Illetve egy Angel Heart című 2005-2006-os sorozat is nagyon szorosan kapcsolódik hozzá. 1993-ban Live Action is készült belőle azonos címen, melyben Ryo szerepét Jackie Chan játszotta.
Online részek:
 01. rész  02. rész 03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész 25. rész
 26. rész  27. rész  28. rész  29. rész  30. rész
 31. rész  32. rész  33. rész  34. rész  35. rész
 36. rész  37. rész  38. rész  39. rész  40. rész
 41. rész  42. rész  43. rész  44. rész  45. rész
 46. rész  47. rész  48. rész  49. rész  50. rész
 51. rész

 

CategoriesC