Code: Breaker (2012)

Ismertető:

Eredeti cím コード:ブレイカー/

japán
Egyéb cím(ek) CØDE:BREAKER, Code:Breaker, Code Breaker
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2012

Ismertető:

Szemet szemért, fogat fogért. Gonosszal a gonosz ellen.

Bizonyára mindenki hallott már Hammurapi törvénykönyvéről és a “Szemet szemért, fogat fogért, életet életért” elvről, ami az animében új értelmezést nyer.
A Code:Breaker 2008-ban indult hódító útjára manga formájában, ami a Weekly Shonen Magazinban jelent meg. A mangaka Akimine Kamijyo, akinek a nevét már ismerhetjük a Samurai Deeper Kyo mangából, valamint az ő nevéhez fűződik a Senkou no Night Raid című anime karakterdizájnja is.

Történet

A főszereplőnk Sakurakouji Sakura, egy átlagos középiskolás lány, aki amellett, hogy rendkívül népszerű a suliban, még aikidóban is verhetetlen. Azonban hamarosan megváltozik az élete, ugyanis új tanuló érkezik az osztályba, akit Oogami Rei-nek hívnak. Ez még magában nem is lenne olyan különleges, azonban Sakurával egy különös dolog történt előző nap a buszon utazva. A busz ablakából Sakura egy furcsa jelenségre lesz figyelmes: lángokra… amiben emberek égnek el… azonban ezek a lángok nem akármilyenek… kékek. A kék lángok között pedig egy fiú áll sértetlenül. Sakura, miután megállítja a buszt, egyből a tett helyszínére siet egy éppen arra járó rendőr kíséretében. Azonban semmi tűzre utaló nyomot nem találtak. Viszont Sakurát nem hagyja nyugodni az eset és másnap a suliban is folyton ezen gondolkodik, mígnem meglátja az új tanulót… aki nem más, mint a tegnap esti “gyújtogató”. Ő Oogami Rei, a kék lángok “tulajdonosa”, akit Sakura azonnal felismer. A lány nem is sokat tétovázik, hogy tudtára adja Oogaminak, hogy tud a kis titkáról. Amit a többiek eléggé félreértenek, mivel mindenki azt hiszi, hogy Sakura szerelmet akar vallani az új fiúnak – Sakura rajongótáborának legnagyobb bánatára. Azonban Oogami tagadja a lány előtt a történteket, aki kezdetben el is hiszi mindezt, de csak addig, amíg saját szemével nem látja az igazságot. Ugyanis Oogami megmenti a lányt egy bűnbandától és így leleplezi magát a lány előtt. De mivel nem szeretné, hogy a titka kiderüljön, megfenyegeti Sakurát, aki meg is ígéri, hogy nem árulja el senkinek sem a fiú képességét, azonban ezentúl minden egyes lépését szemmel fogja tartani annak érdekében, hogy megállítsa Oogamit, azaz a 6-os számú Code:Breakert.

Összegzés

Nagyon jó sorozattal állunk szembe, ami már az első résznél is teljesen leköti az embert. Ez pedig az anime előre haladtával és az új Code:Breakerek megjelenésével csak fokozza a hangulatot. A karakterek elég könnyen megkedvelhetőek és ez igaz a kissé rideg Oogamira is. Igazából bátran ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, ugyanis a különleges képességekkel rendelkező Code:Breakerek mellett még helyet kap a vígjáték is, sőt drámaibb jelenetekkel is találkozhatunk.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákC

Vélemény, hozzászólás?