Corpse Party (2013)

 

Eredeti cím コープスパーティー Tortured Souls -暴虐された魂の呪叫-
Angol cím Corpse Party: Tortured Souls
Egyéb cím(ek) Corpse Party OVA
Besorolás anime, OVA
Hossz 4 rész
Dátum 2013
Ismertető:
A Corpse Party-ról általában


A Corpse Party egy 1996-os, izometrikus nézetű horror-kalandjáték, amit a Team GrisGris fejlesztett, és a Kenix Soft adott ki. Tekintve, hogy egészen sikeres produkció volt, 2008-ban készült egy átdolgozása is PC-re Blood Covered alcímmel, amit aztán Blood Covered… Repeated Fear néven átportoltak PSP-re (2010), PS Network-re (2011), illetve iOS-re (2012) is. 2013-ban megjelent még a Book of Shadows is, de mivel ezek már nem szolgálnak új történettel, sokkal kevésbé számítanak érdekesnek, mint a GrindHouse által fejlesztett PC-s valódi folytatás, a Corpse Party 2: Dead Patient (2013), emellett 2014 júliusában várható PS Vitára a Corpse Party: Blood Drive. Ez idő alatt startoltak a Blood Covered, a Musume, az Another Child, illetve a Book of Shadows alcímű mangák, emellett két OVA is megjelent: 2012-ben egy slice of life jellegű, 11 perces előzménytörténet, a Missing Footage és egy 2013-as, 4×30 perces, valódi eseményeket taglaló Tortured Souls.

Történet


Tortured Souls az eredeti Corpse Party történéseket taglalja. A Kisaragi középiskolában rendezett kulturális fesztivál után kilenc diák benn marad takarítani, majd ezt követően egyiküknek (Ayumi Shinozaki-nak, aki alapjáratban véve is horrorrajongó) eszébe jut egy buta kísértetsztori. Elmeséli, hogy a jelenlegi középiskola helyén egy általános iskola állt, ahol az igazgató különös kegyetlenséggel (nyelvlevágással, szemkivájással) ölt meg négy kisgyereket, ezután öngyilkos lett, az iskolát pedig lebontották – így épülhetett fel a helyén a Kisaragi középiskola. Ezt követően szóba kerül, hogy az egyiküknek, Mayu Suzumoto-nak, a mai nap az utolsó ebben az iskolában, mert el kell költöznie, ezért az interneten egy nő blogjában olvasott módon egy szertartás szerint kilencen széttépnek egy emberalakú papírlapot, majd kilencszer elmondanak magukban egymás után egy mondatot, így amíg megtartod a papírfecnidet, örökké barátok maradtok… Legalábbis elméletben, ugyanis a rituálé közben valami elromlik, és egy földrengés kíséretében a régi általánosban találják magukat, ahol persze nincsenek diákok, viszont agyoncsonkított hullák és zárt ajtók annál inkább, innen kezdődnek a survival horrorba illő események, miközben szépen, lassan más megvilágításba kerül az eredetileg megismert kísértetsztori.

Vélemény


Egy nagyon guro horrorról van szó minimális ecchivel, ezutóbbin kár is lenne fennakadni, mert nincs jelen olyan mértékben, hogy zavaró legyen.
Nekem tetszett a történet, kellően érdekfeszítő és sok az előre nem látható, meglepő fordulat. Sajnos nem sok horror mondhatja el ezt magáról, ugyanis két véglet van, ami gyakori: vagy csak annyi történik, hogy “gyün a rosszember, ezért sipirc” vagy történik sok minden, de nem kapunk válaszokat az eseményekre, hisz talán a rendezők se tudják, hogy éppen mi miért történik. A Tortured Souls kellő módon prezentálja az eredeti Corpse Party-sztorit, némileg átalakítva, hogy az megfelelően tálalható legyen a viszonylag rövid összjátékidő alatt.
Sokan felhozzák hibaként a karakterek jellegtelenségét, de ezzel szerény véleményem szerint semmi probléma sincs: zsúfolt hatást keltett volna, ha a szereplők mélyebb lélektani jellemzőinek kibontására is időd fordítanak, így viszont egyszerű, de szerethető karakterekért izgulhatunk.
A grafika szép, kellően részletes belsőségábrázolást és igényesen rajzolt háttereket, karaktereket kapunk, az opening zenéje egészen fülbemászó.

Konklúzió


Javarészt a guro és horror műfaj kedvelőinek, illetve a franchise rajongóinak ajánlható, nekik tetszeni fog a mű, mások számára viszont jobb elkerülni a brutalitása miatt.

*A negyedik rész végén a stáblista után van egy kis plusz, ne hagyjátok ki.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
Missing Footage Ova

 

KategóriákC