Cosmo Police Justy (1985)

Cosmo Police Justy by Darkstarry

Eredeti cím COSMO POLICE ジャスティ
Angol cím Cosmo Police Justy
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 1985
Ismertető:
A Cosmo Police Justy egy 1 részes, nagyjából 45 perces ova, melyet 1985-ben adtak ki. Eredetileg egyszerre jelent meg az Area 88-al. Az anime Okazaki Tsuguo Justy című mangájának adaptációja.
Történet: A távoli jövőbe kalauzol el bennünket az anime, ahol az emberiség sikeresen meghódította a világűrt. A legtöbb ember ebben a korban is csak “átlagos” ember, de vannak kivételek. Néhányan fajunkból mesteri szintre fejlesztették a telepatikus képességeiket, mellyel képesek szavak nélkül kommunukálni, tárgyakat mozgatni, teleportálni és az űr hidegében is életben maradni. Ezen embereket összefoglaló néven “esper”-nek nevezik, mely az angol ESP (extra-sensory perception) rövidítésből ered. Vannak esperek a rendőrség soraiban is, de többségük sajnos bűnöző, aki képességeit saját önző céljaira használja.
A történet főhőse is esper, a neve Justy Kaizard, a Galaktikus Rendőrség esperekre specializálódott osztagának egyik tagja. A nevét minden bűnöző ismeri és okkal féli is, hisz mindezidáig nem talált legyőzőre, képességei szinte határtalanok. Egyetlen gyenge pontja van, ez pedig fogadott húga, Astaris Vega, aki egy Justy által korábban legyőzött esper bűnöző árván maradt lánya. Astaris is rendelkezik apja képességeivel, de egy különös véletlen folytán elvesztette minden emlékét, így szívből szereti bátyját, nem is tudja, hogy ő végzett apjával. Az elfelejtett emlékek viszont csak arra várnak, hogy felszínre hozzák őket. Az alkalom pedig nem várat sokat magára, egy 12 tagú esper bűnöző banda rájön, hogy Justy-t legkönnyebben húgán keresztül lehet sarokba szorítani. Így Justy-nak nem csak a létszámfölényben lévő ellennel, de húgával is szembe kell néznie.
Vélemény: Egy kicsit rövid, egy kicsit összecsapott, de remek hangulatú anime. Habár az emberi elme képességeinek határát igencsak tágra vették, de ez adta meg a lehetőséget a szereplők számára, hogy az űrben csatázhassanak űrruha nélkül, hogy görbítsék a teret, hogy “Dragon Ball-i” könnyedséggel lövöldözzék egymásra az energia gömböket. Lehetett volna hosszabb, adhattak volna a nézőnek több időt, hogy megismerje a karaktereket, de sajnos nem tették, így be kell érnünk egyetlen epizóddal. Azt az egy részt viszont érdemes megnézni.