Cosprayers (2004)

Eredeti cím 超変身コス∞プレイヤー
Angol cím Cosprayers
Egyéb cím(ek) Cho Henshin Cosprayers
Besorolás anime, TV
Hossz 8 rész × 14 perc
Dátum 2004.01.12 – 2004.03.01
Ismertető:
A rövid történet:

Amaterasu, a nap papnője elzárja Koto tudatát, és most egy különböző világban van és nem térhet vissza. Ezen a furcsa helyen olyan papnőkkel találkozik, akik a gonoszság ellen harcolnak. Ők katonák, akiket összegyűjtöttek az egész világból, hogy megakadályozzák a gonoszság feltámadását. De megbuktak és minden ember eltűnt az világból!

Egy kicsit hosszabb történet:

Hoshino Koto egy 17 éves középiskolai diák, akinek minden álma, hogy olyan bátorrá váljon, mint kedvenc játék karaktere, Misuzu. Ezért az egyik iskolai kiránduláson meglátogat egy szent helyet (Izumo szent helye), ahol szertartást tartanak Misuzu-ért. Koto-t hirtelen megszállja valami, és a tükre elkezd fényleni, mintha lélegezne. Mintha valaki irányítaná, egyenesen elindul a szent hely irányába. A Cosprayers vezetője, Kurusu megpróbálja menteni a helyzetet, meglátja Koto-t, és azonnal megért mindent. Megjelenik Cosprayer Scarlett, akire rábízza Koto-t, majd megpróbálja legyőzni a tükröt. A következő pillanatban a szent föld elkezd remegni. Amikor Koto visszanyeri az öntudatát, minden megváltozik. Az összes ember (őket kivéve) eltűnt, de a helyükre a sötét birodalomból óriások jelentek meg! A túlélésért fel kell venniük a harcot a szörnyek ellen, és megoldást kell találniuk arra, hogy a világuk visszatérjen normális formájába…

Értékelés:

A m.o.e. “trilógia” második darabja ez a tulajdonképpeni film. Érdemes lehet a másik kettő után nézni annak ellenére, hogy ezt adták le legelőször. A másik két sorozat nélkül ugyanis nem több, mint egy megnézem-törlöm-elfelejtem típusú, B kategóriás szuperhős-sorozat, a Power-rangers-szerű japán hősfilmek minden giccsességével, közhelyességével és nevetségességével, és más értelme nincs, mint az aranyos, fürdőruhában vagy különféle jelmezekben feszítő csajok tömkelege, akikről persze a harc hevében a megfelelő pillanatban leszakad az a csekélység is, amit viselnek. A másik két sorozat ismeretében azonban bejön egy másik felhang is, ahogy a néző tudja, hogy a történet különböző váratlan fordulatai, vagy éppen a történet folyásába szervesen beilleszkedő események miért kerültek a forgatókönyvbe, hogy zajlott a forgatás, meg hasonlók. A grafika szép (2004-eshez méltó), a történet egy kicsit fura, de nézhető^^!! Opening és ending nagyon hasonlít a Love Love?-éhoz (még szép, mivel trilógia^^)

FIGYELEM!!!: Véres erőszakot, káromkodást, meztelenséget tartalmazhat!!!!!!!

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
Special:
01. rész 02. rész 03. rész
Movie: Online

 

KategóriákC
Írta: