Cossette no Shouzou (2004)

Eredeti cím コゼットの肖像
Angol cím Le Portrait de Petit Cossette
Egyéb cím(ek) Petit Cossette
Besorolás anime, OVA
Hossz 3 rész × 36 perc
Dátum 2004.04.11 – 2004.12.22
Ismertető:
„Ki lenne képes szeretni annyira, hogy a saját drága életét is eldobja értem? Ha valaki a tengerbe vetné magát értem, akkor kiszabadulhatnék ebből a kőből, és visszatérhetnék az életbe… újra élhetnék. De ha ez egy nap megtörténne, annak élete árán, aki a leginkább szeretett, akkor sírnék nagyon… magányosan. A kövemet keresve sírnék. Még ha a vérem borként is folyna, mi haszna lenne? Nem hozná vissza a tenger fenekéről azt, aki a legjobban szeretett.”
Bús, komor műnek lát neki, aki ebbe belefog. Főhősünk, aki egy eladó egy régiségboltban, egy frissen érkezett XVIII. századbeli étkészlet egyik poharában egy fiatal, úri lányt és a történetét látja meg. Eme történet pedig nem más, mint egy gyilkosság, amely lassan-lassan feltárja titkait nekünk, nézőknek. Kérdések pattannak ki a fiú agyából: „Megőrültem? Szerethetek-e egy pohárba zárt tüneményt?” Egy valóságtól eltávolodott világban találkoznak, és megismerik egymás történetét.
Aki a három részes sorozat megnézésre adja a fejét, az nem várhat mást, mint bűnt, büntetést, vért, fájdalmat és reménytelen szerelmet. Egy ifjút, aki mindent megtesz, hogy együtt lehessen egy több száz éve meggyilkolt lánnyal.

 

„Mindenkinek eggyé kellene válnia… mindennek, ami tiszta. Mint ahogy a madárnak két szárnya van, és mint amikor az óceán és az égbolt eggyé lesznek a távolban…”

 

Nem könnyű darab ez a rövidke, 3 részes OVA, ajánlom azoknak, akik a mélyebben szántó, és sokszor csak kérdőjeleket maga után hagyó animéket szeretik. Személy szerint nálam kettős volt a hatása, nem akartam tovább nézni, mégis folytattam.
Online részek:
01.RÉSZ 02.RÉSZ 03.RÉSZ

 

KategóriákC