Hakushaku to Yousei (2008)

Eredeti cím 伯爵と妖精
Angol cím Count and Fairy
Egyéb cím(ek) Hakushaku to Yōsei TV
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2008
Ismertető:
A Hakushaku to Yousei eredetileg Light-novelnek készült, melyet Mizue Tani írt. Ez 2004 márciusában indult, és jelenleg is fut, mostanra több, mint 10 kötete jelent meg. 2008 augusztusában a Shueisha gondozásában (mint a light-novel) manga formában is megjelent, majd rá egy hónapra a japán tévék műsorra tűzték a történet anime változatát, melyet az Artland készített.

Történet:
A 19. századi Nagy-Britanniában járunk. A történet főszereplője egy Lydia Carlton nevű 17 éves lány, aki Skóciában, Edinburgh külvárosában él. A lányt különös szerzetnek tartják, mivel azt állítja, hogy képes látni a tündéreket és beszélni velük. Éppen ezért nincsenek barátai, hisz mindenki fél tőle, kizárólag édesapjával van kapcsolata, aki viszont Londonban él és dolgozik. Lydia mégsem magányos, hisz a Niko nevű tündérmacska, a legjobb barátja folyton vele van. Nikót azonban Lydián kívül senki sem látja, így ez is sok bonyodalmat okoz.

Hősnőnk egy nap levelet kap édesapjától, melyben az Londonba hívja lányát. Ő kap az alkalmon és útnak indul a nyüzsgő nagyváros felé. Hamar eltérítik viszont, hisz a levél csak megtévesztés volt, azt egy Huskly nevű szerencsevadász küldte, aki a lány képessége segítségével akar megszerezni egy drágakövet. Ez a kő a Csillagzafír, mely a Kék Lovaggróf nemesi kardján található. Ezt viszont egy merow (sellő) őrzi valahol a gróf egyik birtokának mélyén és csupán a gróf leszármazottja vagy egy tündérdoktor (mint Lydia) képes azt megtalálni.

De a kardot mások is akarják, Lydia így akad megmentőre, és szabadul ki Huskley fogságából, mikor a szőke herceg fehér lovon a megmentésére siet. Na jó, hogy őszinte legyek a szőke herceg tényleg szőke, de valójában nem is herceg, hanem csak gróf (azt is csak megjátssza), valamint se lova, se fényes páncélja nincsen (van viszont egy szolgája, aki egy kétlábon járó fegyver). Az illető neve Edgar J.C Ashenbert (már legalábbis ezt állítja), és úgy mondja, ő a Kék Lovaggróf leszármazottja, vagyis a nemesi kard (és persze a temérdek földbirtok) jogos tulajdonosa. A lány segítségét kéri, hogy megtalálhassa “ősei” nemesi kardját, mellyel igazolhatja a királynő előtt, hogy igénye a nemesi címre jogos.

Persze a helyzet közel sem ilyen egyszerű. A kardot számos jó és rossz tündér védi, illetve meg akarja szerezni. Huskley és bandája is folyton feltűnik a színen, ráadásul Edgar is folyton sántikál valamiben (már amikor nem Lydia elcsábításán fáradozik). Szegény Carlton kisasszony élete így gyökeresen megváltozik és a nyugodt edinburghi életet felváltja a kincsvadászat és a folytonos életveszély. Hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, a kard megszerzése még közel sem a végcél, sőt, csak bemelegítés az igazi bonyodalmak előtt.

Megvalósítás:
Az anime rajzolása nem követi maradéktalanul a shoujo műfaj hagyományait. Értsd, nem csak a férfi szereplők vannak kidolgozva, hanem a női karakterek is, legalábbis az a néhány, amennyi van benne. A rajzolás nagyon szép, habár akad a részek során néhány újrahasznosított jelenet is. Alapvetően egy nagy gond van vele, hogy nem HD szabványra készülhetett, mert gyakran homályos és gyenge minőségű a képe. A zenéi kimagaslóan jók lettek, gyakran hallani bennük hegedű hangját és remekül visszaadják az anime mesebeli hangulatát. A főbb karakterek részletesen kidolgozottak, a mellékszereplők azonban néha kissé összecsapottak voltak szerintem. A készítők továbbá előszeretettel mutatják Lydia és Edgar arcát egymás után jó közelről. Hogy utóbbiért jó vagy rossz pont jár, azt mindenki döntse el maga.

Vélemény:
A sorozat első nekifutásra kőkemény shoujo animének indul, vagyis túláradó érzelmek, félmeztelen férfiak, közeli felvételek minden létező karakter arcáról, valamint feleslegesen csöpögő romantikus jelenetek várhatóak, gondolhatjuk. De nem! A romantikus jelenetekbe folyton bekerül némi humor, szórakoztató nézni, ahogy Edgar folyton teszi a szépet Lydiának, aki viszont folyton leszereli a nyomulós grófot. Az anime továbbá tele van mesebeli lényekkel, a kelta tündérvilág számos tagja kap szerepet, ezek közül néhány fantasztikusan jól sikerült (barnik/browniek rulez), és úgy általában is remek hangulatot adnak ennek a rendhagyó sorozatnak. Ajánlom tehát azoknak is, akik nincsenek oda a romantikus vonulatért, mert humor és fantasy elemek is akadnak benne bőven. Azoknak pedig, akik a romantika és a kaland szerelmesei, mondhatni kötelező a megtekintése!

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész
05.rész 06.rész 07.rész 08.rész
09.rész 10.rész 11.rész 12.rész

 

KategóriákH
Írta: