Cross Game (2009-10)

Képtalálat a következőre: „Cross Game ico”

Infó:

Eredeti cím クロスゲーム
Angol cím Cross Game
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 50 rész
Dátum 2009 – 2010

Ismertető:

Előszó:
A Cross Game eredetileg egy Mitsuru Adachi által készített romantikus-vígjáték manga volt baseball-lal keverve, ami 17 kötetet (összesen 170 fejezetet) élt meg 2005. szeptember 2-a és 2010 február 17-e között. A Weekly Shōnen Sunday magazinban lett publikálva. A 17. kötet vége előtt nem sokkal kapott egy 50 epizódos animeadaptációt, amit a TV Tokyón sugároztak 2009. április 5-e és 2010. március 28-a között. A Cross Game mangája 2009-ben megnyerte az 54-ik Shogakukan Manga Awardot.

A történet röviden:

A Cross Game Kou Kitamura és Aoba Tsukishima, a négy szomszédos Tsukishima nővér (Ichiyo, Wakaba, Aoba és Momiji) egyikének a története. Kou és Wakaba ugyanazon a napon és ugyanabban a kórházban születtek és elég közel állnak egymáshoz. Wakaba, koruk ellenére Kou-ra a fiújaként tekint, ami Aobának nagyon nem tetszik, mert úgy érzi, hogy Kou elveszi tőle szeretett nővérét, ezért nagyon utálja Kou-t.

Az első rész végén történt egy komoly dolog, amit nem lövök le, mivel erős spoiler lenne.

Ez után Kou és Aoba egy kicsit közelebb kerülnek egymáshoz. Egy időugrás után a második rész Kou-val kezdődik, aki titokban edz. Amikor belép a Seishu High-ba, barátai – Akaishi és Nakanishi – miatt csatlakozik a baseball klubhoz. Az átmeneti igazgató (a rendszeres egészségügyi eltávozáson van) felvett egy új vezetőedzőt, aki cserébe másik iskolákból vesz fel kiválóan baseballozó diákokat. A csapat sztárja Yuhei Azuma, aki az iskola kedvence lett. Az új edző a saját játékosait is semmirekellőnek nézni, a kedvenc Yuhei kivételével, a B csapatot pedig egyenesen trágyának hívja. Kou és két barátja, Akaishi és Nakanishi megtagadja a Baseball tesztet, ezért a B csapatba teszik őket, ami a régi edző, Maeno irányítása alatt van. Maeno elszeretné érni, hogy egy edzőmeccset követően pár végzőst felvegyenek az A csapatba, mivel nekik ez az utolsó esélyük, de az A csapat új edzője egyszerűen letrágyázza őt és a csapatát is. Ez okoz egy versengést a két csapat között. Yuhei már első találkozásukkor felfigyel Kou-ra és az edzőmeccsen elkezdenek versengeni, Kou számára több kevesebb sikerrel. A nyári szünet alatt, az edző meccs után Kou elmegy és elvégez egy különleges edzést, közben a csapatával a helyettes igazgató tudta nélkül edzőmeccseket játszanak. Mikor a helyettes igazgató ezt megtudja, magához hívatja a B csapat edzőjét, Maenót, akit ki akar rúgatni az elhallgatott edzőmeccsek miatt. De Maeno a helyettes igazgatónak tesz egy ajánlatot: Az A csapat álljon ki a B csapat ellen, amelyik csapat veszít, annak az edzőjét kirúgják. Az igazgató belemegy, de még akkor sem akarja kirúgni az új edzőt, hogyha veszít – amit lehetetlennek tart. Az új edző belemegy a játékba, de akadnak gondjai, ugyanis Yuhei a csapat legjobbja nem akar a meccsen játszani, mivel tudni akarja, hogy a csapat nélküle is képes-e legyőzni a B csapatot. Emiatt az új edző rögtön hív 3 alsóbb iskolás tehetséges játékost. Mikor ezt a B csapat meg tudja, ők is felvesznek egy alsóbb évest, aki nem más, mint Aoba. A meccsen az új edző nyugodt, mivel tudja, hogy nem fogják kirúgni, még ha a lehetetlen meg is történik és tudja hogy a B csapat által játszott edzőmeccseken folyamatosan kikaptak. Ekkor betoppan egy öregember a kispadra, aki mint kiderült, az igazgató és elmondja neki, hogy ő belement a fogadásba, ha csapata veszít, mennie kell. Az új edző ettől ideges lesz és a meccs se indul jól a számára, ráadásul rájön, hogy a 6 csapat, akik ellen a B csapat játszott, mind bent van a nyári selejtező 8 csapata között és azt is megtudja, hogy szándékosan adtak fel pontokat, hogy erős csapat ellen gyakorolhassák a védekezést.

Szereplők:

Kitamura Kou: A két főszereplő egyike. Régen a Tsukishima edzőközpontban gyakorolt és 97km/h-s gyorslabdát volt képes dobni. Akaishi és Nakanishi győzi meg, hogy lépjen be az iskola baseball csapatába. Kou egészen a baseball csapatba való belépéséig titokban edzett, mivel Wakaba azt mondta róla régen, hogy profi dobó válhat belőle. Viszont élete első meccse egy edző meccs lesz az iskolája A csapata ellen. Kou egy nagyon jó dobó, majdnem képes 160km/h-s sebességgel eldobni egy gyorslabdát, ami emberfeletti teljesítmény egy középiskolástól.

Tsukishima Aoba: A másik főszereplő, Aoba a Tsukishima család harmadik lánya. Egy évvel fiatalabb mint Kou és Wakaba. Aobát más karakterek fiús lánynak nézik, mivel nagyon szereti a baseballt. Aoba régen Wakabának azt mondta, hogy csak olyan fiút fog szeretni, aki képes 160km/h-s gyorslabdát dobni. Mivel lány, ezért nem játszhat iskolák közötti meccseken, csak edzőmérkőzéseken. Ichiyo szerint Aoba csak azért utálja Kou-t, mert szereti, csak régen féltékeny volt a nővérére.

Tsukishima Wakaba: Wakaba a Tsukishima család második lánya. Egy bizonyos okból kifolyólag nem lesz főkarakter, de így is visszatérő karakterként lesz “szerepe” jó pár részben. Wakaba koruk ellenére is szerette Kou-t, amit a családja is jó szemmel nézett, sőt, évekre előre megírta, hogy mit szeretne kapni Kou-tól a születésnapjára.

Összegzés:

Szerintem egy nagyon jó anime, az első rész végén konkrétan az állam leesett. Aztán felvett történetben egy séta tempót az anime, lassan haladt a sztori, mégis volt egy olyan nagyon jó hangulata az egésznek, ami ritka. A lassú sztori ne zavarjon meg senkit, rendesen figyelni kell, nem ajánlom a rész elejéről az opening végére való ugrást sem, mivel a rész prológusában is lehetnek fontosabb jelenetek. Eredetileg romantikus vígjáték, mégis a baseball dominál, illetve vannak humoros és drámai részek is egyaránt. Egy nagyon jó sport anime kerekedett belőle. Ajánlom minden sport/baseball kedvelőnek.

KategóriákC