Cyclops Shoujo Saipuu (2013)

Képtalálat a következőre: „Cyclops Shoujo Saipu ico”

Eredeti cím サイクロプス少女さいぷ~
Angol cím Cyclops Shoujo Saipuu
Egyéb cím(ek) Cyclops Shoujo Saipu~
Besorolás anime, ONA
Hossz 12 rész
Dátum 2013
Ismertető:
Történetmorzsák
Tegyük fel, van egy édes kishúgod, aki felnéz rád. Szeret téged, mint a bátyját. Egy nap pedig azon kapod magad, hogy a kishúgi akkorára serdült, hogy már lenéz rád, s a szeretet szó kicsit átfogalmazódott benne. Ilyenkor mit tesz az élelmes férfiember? Megpróbálja észhez téríteni kicsit, ami vagy sikerül vagy nem, attól függ, hogy agyi képességben is fejlődött-e a húgi…Fuuka helyzete is ilyen: másodéves középiskolás. A japán pubertás korú átlagemberek közül kimagasló több, mint 170 centis termete és fél szemét eltakaró haja miatt “küklopsznak” becézik, vagy csak simán “Küpnek” (innen a Saipuu a címben). Rendkívüli módon vonzódik a bátyjához is, aki néha kis híján megfojt a szeretetével (mivel kicsit erősebb is lett menetközben). A bátyjának tett gyerekkori ígéret lebeg a szeme előtt, miszerint ha felnő, akkor feleségül megy hozzá…

Vélemény

A sorozatról nehéz kifejezetten nyilatkozni. Míg az Azumanga Daioh! és a Nichijou sorozatokban a gagekhez hozzáköltöttek, itt inkább vállalták, hogy 1-1 fejezetet beletesznek részenként két percbe, minimális mennyiségű hozzáadással. A fejezeteken belül az oldalakat (azaz mikor 2-2 képsort dolgoztak fel) állóképekkel szakították meg. Ez a megoldás rendkívül mangahűvé teszi az egészet, viszont ugyanakkor azt tudja eredményezni, hogy a néző és majdani olvasó inkább kihagyja az első fejezeteket, míg az olvasó, jelenlegi néző inkább kihagyja, mivel semmi pluszt nem nyújt.

A grafika maga nem rossz, a feldolgozás megoldásához hasonlóan rendkívül hű a mangához, így az animáció ehhez mérten elég szegényes is. A hangok nem rosszak, de nem is adnak túl sokat hozzá az élvezethez.

Szóval röviden? Egyszer talán meglehet nézni, de mint mangapromóció, nem a legjobb, mivel azt hivatott reklámozni. Így elég középszerű az egész, annak ellenére, hogy egyes képsorokat külön öröm viszontlátni animálva.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákC