Dance In The Vampire Bund (2010)

Dance in the Vampire Bund ICON by Animegun

Eredeti címダンスインザヴァンパイアバンド
Angol címDance In The Vampire Bund
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 25 perc
Dátum2010.01.07 – 2010.04.01
Ismertető:
A világ mindezidáig nyugalomban élt, mit sem tudva a vámpírokról. Azok nem voltak többek az emberek számára, mint mesebeli lények, akik a könyvek és filmek közkedvelt alakjai ugyan, de a valóságban nem léteznek. Az érdekesség kedvéért azért az Astraea mérlege című show műsorban érveket és ellenérveket sorolva próbálják meg prominens személyiségek (akik valamilyen módon a vámpírokhoz köthetőek a filmvászon, avagy mangák kapcsán) bizonyítani, avagy cáfolni a létezésüket. Mina Tepes, a vámpírok királynője ezt az eseményt választja ki arra, hogy az eddig sötétben rejtőző népét képviselve a nyilvánosság elé lépjen.
Mina terve az, hogy a Tokiói-öbölben létrehozott, a Tokió Nulladik Művelésre Alkalmassá tett területe néven ismert mesterséges töltésen (melyet korábban megvásárolt) létrehozza a teljes autonómiával bíró államát csakis vámpírok számára. Habár az első bemutatkozása remekül sikerül és sikerül felkeltenie az egész világ figyelmét, a fogadtatás mégis vegyes. A rajongókkal egy időben a vámpírokat gyűlölők is mozgolódni kezdenek, nem is beszélve a vámpír belpolitika ellenséges mozgalmairól, melyek megragadva a kínálkozó alkalmat, a királynő fejére pályáznak.
A társadalompolitikai vonulat mellett jelen van a sorozatban egy szerelmi szál is, melynek egy régi ígéret a mozgatórugója Mina Tepes (aki egyébként testileg egy 8-10 éves kislány több száz éves kora ellenére) és a most 16 éves Kaburagi Akira között. A köztük lévő kapcsolat úgy egy évvel korábban megszakadt, mikor Akira egy baleset miatt elvesztette az emlékezetét. Azóta is megfigyelés alatt állt, így Mina a vámpírok létének felfedését követően újra maga mellé veszi. Akira emlékei fokozatosan térnek vissza (arra, hogy farkasember, már az első részben rájön), és a frissen visszaszerzett tudása folyamatosan formálja személyiségét, így egyszer közelebb, egyszer távolabb kerülnek egymástól Minával.
Mivel az anime csak a manga történetének elejét dolgozza fel, így befejezett ugyan a cselekménye, de számos rejtélyt továbbra is homály fed. Akiket érdekel a folytatás, nézzenek bele a mangába.
Online részek:
 01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
 05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

CategoriesD