Dance In The Vampire Bund (2010)

Dance in the Vampire Bund ICON by Animegun

Eredeti cím ダンスインザヴァンパイアバンド
Angol cím Dance In The Vampire Bund
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2010.01.07 – 2010.04.01
Ismertető:
A világ mindezidáig nyugalomban élt, mit sem tudva a vámpírokról. Azok nem voltak többek az emberek számára, mint mesebeli lények, akik a könyvek és filmek közkedvelt alakjai ugyan, de a valóságban nem léteznek. Az érdekesség kedvéért azért az Astraea mérlege című show műsorban érveket és ellenérveket sorolva próbálják meg prominens személyiségek (akik valamilyen módon a vámpírokhoz köthetőek a filmvászon, avagy mangák kapcsán) bizonyítani, avagy cáfolni a létezésüket. Mina Tepes, a vámpírok királynője ezt az eseményt választja ki arra, hogy az eddig sötétben rejtőző népét képviselve a nyilvánosság elé lépjen.
Mina terve az, hogy a Tokiói-öbölben létrehozott, a Tokió Nulladik Művelésre Alkalmassá tett területe néven ismert mesterséges töltésen (melyet korábban megvásárolt) létrehozza a teljes autonómiával bíró államát csakis vámpírok számára. Habár az első bemutatkozása remekül sikerül és sikerül felkeltenie az egész világ figyelmét, a fogadtatás mégis vegyes. A rajongókkal egy időben a vámpírokat gyűlölők is mozgolódni kezdenek, nem is beszélve a vámpír belpolitika ellenséges mozgalmairól, melyek megragadva a kínálkozó alkalmat, a királynő fejére pályáznak.
A társadalompolitikai vonulat mellett jelen van a sorozatban egy szerelmi szál is, melynek egy régi ígéret a mozgatórugója Mina Tepes (aki egyébként testileg egy 8-10 éves kislány több száz éves kora ellenére) és a most 16 éves Kaburagi Akira között. A köztük lévő kapcsolat úgy egy évvel korábban megszakadt, mikor Akira egy baleset miatt elvesztette az emlékezetét. Azóta is megfigyelés alatt állt, így Mina a vámpírok létének felfedését követően újra maga mellé veszi. Akira emlékei fokozatosan térnek vissza (arra, hogy farkasember, már az első részben rájön), és a frissen visszaszerzett tudása folyamatosan formálja személyiségét, így egyszer közelebb, egyszer távolabb kerülnek egymástól Minával.
Mivel az anime csak a manga történetének elejét dolgozza fel, így befejezett ugyan a cselekménye, de számos rejtélyt továbbra is homály fed. Akiket érdekel a folytatás, nézzenek bele a mangába.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

CategoriesD