Danganronpa (2013-16)

Danganronpa ICON by Animegun

Eredeti címダンガンロンパ 希望の学園と絶望の高校生 The Animation
Angol címDanganronpa: Hope’s Academy and Despair’s Students The Animation
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész
Dátum2013
Ismertető:
A szabályok…A Danganronpa először PSP-n jelent meg light novel-ként. A történet főhőse Makoto Naegi, aki épp készül megkezdeni tanulmányait a Hope’s Peak Academy-n. Ez egy iskola kiemelkedő képességekkel rendelkező tanulók számára. Hogy Naegi miben kiemelkedő? Mint rögtön a történet elején kiderül, semmiben. Szerencséjére (vagy ahogy később kiderül, pechére) sikerül mégis felvételt nyernie, azonban a boldog iskolaévek helyett már a kapun belépve rá kell döbbennie, hogy alighanem valami gubanc van az iskola berkein belül. Amint belép, rögtön elveszti az eszméletét. Egy befalazott ablakú osztályteremben ébred, ahonnan egy üzenet utasítását követve eljut a tornaterembe, ahol találkozik az iskolában tartózkodó többi “diákkal”. Ekkor megjelenik a színen Monobear (egy meghatározhatatlan plüssmedve szerűség), aki felvilágosítja az egybegyűlteket a játékszabályokról.
“…bárkinek, aki el akarja hagyni ezt az akadémiát, a szabályok szerint kell játszania”….pofon egyszerűek: ha valamelyikük ki akar jutni, akkor el kell követnie a tökéletes gyilkosságot. Minden elkövetett gyilkosságot követ egy “osztály próba”, ami leginkább egy bírósági tárgyalásnak felel meg. Amennyiben a gyilkosra nem tudják rábizonyítani a tettét, ő szabadon távozhat, és a többiek kerülnek kivégzésre. Amennyiben a gyilkost sikerül elkapni, a “játék” folytatódik tovább, míg egy újabb gyilkosság nem történik és akkor újra indul a halálos párbaj a gyilkos és az ártatlanok közt.Guilty!
A bűnösök kilétét az osztálypróba alatt igyekeznek kideríteni. Ehhez az összegyűjtött bizonyítékokat veszik igénybe, hogy rekonstruálni tudják a gyilkosságkor történteket. Viszont amikor elfogynak a bizonyítékok, akkor a józan ész kerül használatba.
Melyikük a gyilkos? Egy rossz döntés és mindnyájan halottak. Ilyenkor a gyilkos elkapásához az intelligenciára van szükség. Elég a gyilkos szájából elejtett fél mondat, és máris kiderülhet, ki a tettes.
Egy margarint kérnék…
A történet feszült gyilkosságokkal teli hangulatát feldobja a kivégzések módja.Bár lehet, hogy egy kissé furán hangozhat, de régen nem nevettem ennyit egy olyan történeten, amely a ennyire szőrnyű témával, a gyilkossággal dolgozik. A bűnösök különböző módon nyerik el méltó büntetésüket, kezdve a boszorkányégetéstől a margarinná centrifugálásig(!!!).
Összegzés
A Danganronpa egy igen jól sikerült anime. Az elején kissé meglepő a rajzolás (speciel nekem egyáltalán nem tetszett), de aztán a néző (és én is) idővel megbarátkozik vele.
A történet egyetlen bosszantó hibája a rövidsége. Mindössze 13 rész! Ez, ami egy kissé lehúzza a szintjét, ezt leszámítva viszont egy nagyon jó anime!
Ha odavagy az öldöklős, nyomozós, fekete humorral megfűszerezett animékért, akkor vágj bele nyugodt szívvel! Én csak ajánlani tudom.
Online részek:
CategoriesD