Dansai Bunri no Crime Edge (2013)

Eredeti cím 断裁分離のクライムエッジ
Angol cím Dansai Bunri no Crime Edge
Egyéb cím(ek) The Severing Crime Edge
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2013
Ismertető:
Bevezető:
A Dansai Bunri no Crime Edge eredetileg manga formájában látta meg a napvilágot 2009-ben Tatsuhiko Hikagi alkotásában. Az anime adaptációja a 2013-as tavaszi szezonban készült, és követi a manga vonalát.Történet:
Haimura Kiri egy átlagosnak látszó fiú, csak éppen van egy kis problémája: betegesen szereti levágni az emberek haját. Egy nap hall egy történetet a Haj királynőjéről. Elmegy a házba, amiről a hírek szóltak, miközben azt fontolgatja, hogy levágja a lány haját. Amikor meglátja Mushankoji Iwait, alig tud szóhoz jutni. Beszélgetésbe elegyednek, majd a lány közli vele, hogy az ő haját nem lehet levágni. Kiri többféle ollóval is megpróbálja és nem sikerül neki. Ekkor megjelenik még két szereplő, Byouinzaka Houko és a húga Yamane. Nem tetszik nekik hogy ott találták a fiút, így ő tovább áll. Később a nagyapja elmondja neki, hogy az egyik őse egy gyilkos volt, és az olló, amit örökölt egy elátkozott tárgy. Főhősünk elmegy Iwai-hoz és megpróbálja ezzel levágni a haját. Sikerül neki “végeznie” a Haj királynőjével, innentől kezdve minden nap levágja a lány haját. Az ollót elnevezik “Vagdosó Vétek Határának“. Ám ezzel elindítanak egy régi gyilkos játékot, melyben meg kell ölni a Haj királynőjét, Iwait, és akkor a tettesnek teljesülhet egy kívánsága. Elátkozott eszközökkel, azaz Gyilkos Holmikkal harcolnak egymás ellen a szerzők, vagyis az emberek, akik a holmikat birtokolják. Ezeket a holmikat nem lehet elpusztítani. A kérdés már csak az, hogy Kiri meg tudja-e védeni Iwai-t a többi szerzőtől?
Grafika:
Eléggé szép, a színvolnalnak megfelelő grafikája van, és a színek is korrektek. Hol világosak, hol sötétebbek, ez a jelenettől függ.
Összegzés:
Szerintem ez egy jó anime. Az opening egy pörgősebb szám, az ending pedig egy lassabb, mindkettő illik az anime hangulatához. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az enyhén furcsa, nem mindennapi karaktereket, mert ilyenek vannak benne, illetve akik szeretnének egy helyenként enyhén véres, izgalmas történetet megnézni némi romantikával vegyítve.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

CategoriesD