Danshi Koukousei no Nichijou (2012)

Képtalálat a következőre: „Danshi Koukousei no Nichijou ico”

Eredeti cím 男子高校生の日常
Angol cím Daily Lives of High School Boys
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2012.01.10 – 2012.03.27
Ismertető:
„Normális életet élek, normális suliba járok egy normális városban.”

A profitorientált szórakoztatóiparban nagy népszerűségnek örvendenek az olyan bevételi források, melyek egy ismeretlen, vagy ritkán látott világba kalauzolnak bennünket. Bár a lehetőségek tárháza végtelen, mégis ezek a próbálkozások általában klisékben bővelkedő, sablonos fordulatokban gazdag kudarcokba fulladnak, ami maximum otaku-tápnak elegendő.

Kedves kis olvasó, ha egy idejétmúlt feudális társadalom, középkori banyák, netán a kiválasztott kalandjai érdekelnek, ints búcsút beszámolómnak! Ugyanis itt a nem látott világ alatt se nem középkori fantasy, se nem posztmodern populáció, se nem disszonáns utópia, de még epikus harcokkal megtűzdelt disztópia sem értendő. Itt egy teljesen nemnormális slice-of-life műről lesz szó. De akkor hova ez a nagy „másik világ”? Elárulom a titkot: itt bizony nem a slice-of-life-ban megszokott cuki, esetlen, tsundere iskoláslányok fogják játszani a főszerepet, hanem három idióta, degenerált és perverz barát.

LVL Abnormal

A három fószert látva akaratlanul is a három muskétás jut eszembe, nem volt ez másképp itt se, bár ezt a megnézése után egy laza mozdulattal kihajítottam a fejemből. Ugyanis három egyedi egyedünk, nevükön nevezve TadakuniHidenori Tabataés Yoshitake Tanaka cseppet sem mondhatók daliásnak. Vajon mi érdekelhet egy fejlődésben lévő iskolás fiút? Lányok? Vagy lányok? Hát, lányok és a megszerzésük. Igen találékonyak ugyanis, ha abszurd csábítási ötletek kerülnek szóba, vagy ha igazán félelmetes rémtörténeteket kell kitalálni mesélni. Ekképpen habár elsőre unalmasnak is tűnhet az alapkoncepció, mégis sok érdekességet tartogathat számunkra.

Az állatvilág elrettentő példái

Tadakuni: Első látásra ő tűnik a főszereplőnek, de a történet előrehaladtával úgy érezni, kissé háttérbe szorult csapattársai mellett. Általában ő az, aki igencsak rosszallja barátai irreális ötleteit, de addig forszírozzák őt, mire természetesen ő is belemegy a hülyeségbe. Az előbb már említettem a nagyon félelmetes rémtörténeteket, és a csapatban ő a legjobb mesélő. Általában igen nagy galibát okoz ezekkel a történetekkel, de aztán már inkább nem mondja el senkinek, hogy merő fikció az egész. Van egy húga, akinek miután alsóneműit próbálgatta a trió, nagyon elveri őket. Nagyon.

Hidenori Tabata: A trió szemüveges tagja. Általában benne van minden őrültségben, ami csak szóba kerül. Régen, a múltban terrorizálták őt, de „Rubber Shooter” megmentette őt. Van egy bátyja, Yusuke, ő egyetemre ment. Létfontosságú tény még, hogy a minap talált egy hosszú, fehér szőrszálat a szemöldöke felett.

Yoshitake Tanaka: Csapatunk festett hajú tagja, aki szintúgy benne van minden őrültségben, általában együtt ökörködik Hidenorival, Tadakuni nagy örömére. Érdemes még megemlíteni, hogy ő volt a múltbeli „Rubber Shooter”.

Flashback & Made in

Tekintsünk vissza egy gyönyörű májusi napra, pontosan 2009. május 21. napjára, ugyanis ekkor vette kezdetét Yasunobu Yamauchi még futó mangája a GANGAN online magazinban. 2012 januárjában indult a 12 részes animeadaptáció, a Sunrise stúdió és a Square Enix stúdió együttműködésének köszönhetően. Én nem találtam semmi kivetnivalót az animációban, bár szubjektív véleményem szerint a fejek néha kicsit „nyomottak” lettek. Az opening „Shiny Tale” by Mix Speaker’s,Inc., ami bár remekül illik a vidám sorozathoz, semmi különöset nem nyújt. Az első rész végén ENA „Bungaku Shōjo” számát hallhatjuk, de az igazi ending „Ohisama” á la Amesaki Annainin, mindkettő kellemes, de áttekertem őket, nem fogott meg túlságosan.

Amit nem lehet komolyan venni

A cím maximálisan igaz az animére. Aki mély gondolatokkal foglalkozó, fajsúlyos drámát vár, az csalódni fog. Aki szereti a Gintama-szintű, aberrált humort, annak valószínűleg tetszeni fog. Engem rég nevettetett meg ennyire bármi is, úgyhogy melegen, hidegen, bárhogy is, de ajánlom mindenkinek! Célja a szórakoztatás, és ennek tökéletesen meg is felel.

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ
 05.RÉSZ  06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ
 09.RÉSZ  10.RÉSZ  11.RÉSZ  12.RÉSZ 

 

KategóriákD

Vélemény, hozzászólás?