Date a Live (2013)

Képtalálat a következőre: „Date a Live ico”

Eredeti cím デート・ア・ライブ
Angol cím Date a Live
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 23 perc
Dátum 2013.04.06 – 2013.06.22
Ismertető:
Az anime a “Date A Live” (デート・ア・ライブ, Dēto A Raibu) című light novel sorozat alapján készült, amit Kōshi Tachibana írt. 2013. április 6-tól június 22-ig sugározták az anime adaptációt. Az első évad befejezése után bejelentették, hogy készül a második is.
A kezdetek…

Harminc évvel ezelőtt egy furcsa jelenség tűnt fel, az úgynevezett “térrengés”, amitől közel 150 millió ember veszítette életét.
Azóta több kisebb rengés pusztítja a világot. Ezeknek a térrengéseknek a középpontja Japánban van, ahol történetünk főhőse, Shido Itsuka is éli mindennapjait a húgával.
Ezidáig még viszonylag normális életet tudhat maga mögött a fiú, azonban a tavaszi szünet egyik napján – pontosan április 10-én – ez megváltozik, amikor kishúga megmentésére sietve egy térrengés áldozata lesz, és találkozik egy különös lánnyal.

Grafika

Az anime hozza a 2013-as animék színvonalát, és valljuk be, a legnagyobb elvárásokkal szemben is megállja a helyét. A karakterek eléggé kidolgozottak, a felszerelések pedig egyenesen imádnivalóak, még akkor is, ha – a fiúk örömére – néha túl keveset takarnak. Minden karakternek más és más jelleme van, mégis mindegyiket lehet szeretni a maga módján. A harci jelenetekre sem lehet panasz, a különböző képességek gyönyörű látvánnyal tárulnak elénk az anime során.

Saját vélemény

Nos, bátran ajánlom az animét mindenkinek, aki szereti a harcokban gazdag darabokat, és nem bánja, ha ehhez még egy kis humor is hozzájárul – a háremről nem is beszélve. (Van itt minden: moe, tsundere, yangire, stb.) Aki pedig szereti a randi szimulátorokat, az most ugrálhat örömükben, ugyanis ez az anime nem is kicsit konyít a dating sim játékokhoz.

Első ránézésre kicsit furcsának tűnhet, de azt ajánlom, hogy adjunk esélyt az animének, és ne hagyjuk abba rögtön az első rész után, ugyanis a közepe felé majd kezd összeállni a kép.

Online részek:
KategóriákD

Vélemény, hozzászólás?