Dead Space: Aftermath (2011) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Dead Space: Aftermath
Magyar cím Dead Space: Utójáték
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás globál anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2011

 
Ismertető:

“Az ember tovább fejlődhet-e halála után egy magasabb létformává?”

A mindössze 74 perces anime a Dead Space játék után történteket meséli el és ezzel bevezet minket a Dead Space2-be. A játék ismerete azonban nem szükséges az anime megértéséhez. Van még egy alkotás, amely a játék előzménye Dead Space: Downfall néven.

Történet:

Az USG Ishimura elpusztult. Azt a bizonyos jelölő oszlopot is elpusztítottuk a játékban. Vagy nem teljesen? 2509-ben járunk, és megjelenik egy USG O’Bannon nevezetű mentőhajó az Aegis VII planétához, amely az Ishimurát ért katasztrófa következtében majdnem megsemmisült. A bolygó elég instabil állapotban van, de megpróbálják megmenteni, négy ember viszont más feladatot kap.

Igen… A megmaradt, de szétszóródott darabkákat kell megkeresniük a jelölőoszlopból. Sikerül is egy darabot elhozni a bolygóról, meglepetésünkre pedig Ishimurához hasonló helyzet alakul ki. Az egyik embert teljesen megbabonázza a darabka és úgy gondolja, hogy a szörnyek az emberek tovább fejlett változatai, és valójában az emberek a szörnyek. Hogy mi történt pontosan, azt az animéből megtudhatjátok a túlélők történetmesélése közben. Szeretném még megemlíteni, hogy elég sok utalás van benne Isaac Clarke-ra, aki a játék főszereplője, de ténylegesen nem jelenik meg az animébe.

Vélemény:

Kellemes körítést ad a játékhoz. Szerintem azonban, ahogy már említettem, az elején a játék nélkül is érthető és élvezhető. Horror és sci-fi kedvelőknek ajánlanám első sorban és azoknak, akik szerették a játékot. A grafika furcsa, nem mondanám se rondának se szépnek. Hatalmas hibája, hogy a visszaemlékezésnél másik animációs stílus van és teljesen más a karakterek kinézete, ami eléggé zavaró. Személy szerint az Aftermath jobban magával ragadott, mint a 2008-ban készült elődje. Végig vitt magával a történet, nem hagyta, hogy akár egy percig is lankadjon a figyelmem, bár a játék hangulatát nem sikerült áthoznia. Elég véresre sikeredett, ezért Csak erős idegzetűeknek ajánlom a megtekintését.Végezetül az “Aftermath” semmi különös, csak egy újabb fejezet a “Dead Space” univerzumban.