Dead Space: Downfall (2008) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Dead Space: Downfall
Magyar cím Dead Space: Holt Tér
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás globál anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2008

 
Ismertető:

Előszó:

Mi történik, ha összegyúrjuk az ALIEN-t, a Resident Evilt és a Halálhajót, megspékelve egy kis Doommal? Ez a Dead Space: Downfall, ami egy amerikai-koreai animációs film, ami a Dead Space túlélős horror-sci-fi játék előzményeit mutatja be 75 percben. A sztori egyszerű, és jellemző rá a brutális erőszak és a vérfürdő, ami az egyik mozgatórugója is egyben.

FIGYELEM! CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

Történet:

Egy mélyűri bányászkolónia rejtélyes tárgyra bukkan egy kihalt bolygón, ami tele van ismeretlen jelekkel. Miután közlik a hírt a Földdel, azok egy szállítóhajót küldenek, a USG Ishimurát, hogy szállítsa vissza földre a csak “jelölőoszlopnak” (Marker) néven emlegetett tárgyat. Ugyanis a filmben szereplő unitológia egyház hite szerint a földi életet egy idegen faj teremtette, és az egyház nyomokat keres ennek bizonyítására.

Mire a hajó a bolygóhoz ér, a felszínen az emberek kezdenek megőrülni, és furcsa halálesetek követik egymást, mivel a jelölőoszlop elmozdításával idegen lényeket szabadítottak ki. Majd miután a tárgyat a fedélzetre hozzák, a kolóniával hirtelen megszakad a kapcsolat. Nem sokkal utána egy hívatlan űrkomp érkezik a fedélzetre, és ott is elszabadul a pokol. A hajó biztonsági főnökének: Alissa Vincentnek és egységének a feladata, hogy gátat szabjon a vérontásnak, ha lehet…

A filmről:

A filmet 2008 októberében adták ki, szinte egy időben a játékkal, mintegy felvezetve azt. Ez idáig egyedi próbálkozás, hisz eddig kevés olyan játék van, amihez kiadásakor egy komplett filmet/animációs filmet is készítettek. 2008 október 28-án adták ki DVD-n, és december 2-án mutatták be az amerikai Syfy csatornán.

Az animáción szemmel láthatóan meglátszik a keleti kezek munkája, de a figurák kétségtelenül amerikai stílusúak. A zenék és hangok jól illenek a film sötét és borzongató hangulatához. A filmet Magyarországon is kiadták, bár a kiadvány csak egy elég férc magyar feliratot tartalmazott, magyar szinkront sajnos nem.

Vélemény:

A Dead Space-t csak az igazán véres műfaj kedvelőinek lehet ajánlani. Aki végigvitte a játékot, annak plusz élményt nyújt, de annak, aki előtte nézi meg a filmet, az megkapja az alaphangulatot a játékhoz. Bár, ha valaki szimplán csak egy B kategóriás sci-fi horrora vágyik, az is jól fog rajta szórakozni.