Death Note Riraito 1: Genshisuru Kami (2007) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Death Note png”

Infó:

Eredeti cím デスノート リライト 1: 幻視する神
Angol cím Death Note Relight 1: Visions of a God
Magyar cím Death Note: Egy új világ istene
Egyéb cím(ek) Death Note: ANIME DIRECTORS CUT Final Conclusion
Besorolás anime, TV special
Hossz 1 rész × 112 perc
Dátum 2007.08.31

 
Ismertető:

“Unalmas embereket bámulni abban az unalmas világban, egyáltalán nem volt jó. De az az ember…igen, ő nagyon érdekes volt.”

Ezt a több, mint 2 óra 10 perces speciált tekinthetjük a Death Note mozifilmjének is. De mielőtt belekezdenék a történetébe, muszáj megemlítenem, hogy azoknak, akik nem látták a teljes sorozatot, nem igazán érdemes megnézniük. Ugyanis ez a special tele van spoilerekkel, 90%-a recap, meg aztán egyes információk hiányában az egész érthetetlenné válhat. De ennek ellenére nagyon élvezhető azoknak is, akik már látták végig a Death Note-ot.

A kerettörténet a sorozat után játszódik, Ryuk visszatért a shinigamik világába. Ott felkeresi egy másik halálisten, aki az emberek világába szeretne menni, mert az ittenit igencsak unalmasnak találja. Megkéri Ryuk-ot, hogy meséljen neki a fenti világról, egy almáért cserébe. Persze ő beleegyezik, és itt veszi csak igazán kezdetét a történet… Megosztja shinigami társával, hogy mi történt vele abban a világban, és hogy igazából az a világ nem is olyan érdekes, kivéve azt a fiút, aki megpróbált egy új világot teremteni, melyben nincsenek bűnözők és rossz emberek, ahol ő lehet majd az isten… És persze nem maradhat ki majd a hírhedt L is a sztoriból, aki megpróbálja meghiúsítani az újdonsült ön-istenjelölt terveit, és aki megpróbálja kideríteni ellensége kilétét…

A zene hozza azt a színvonalat, amit eddig az eredeti animétől megszokhattunk. Opening nincsen, helyette egy Light beszél világmegváltó terveiről, ending viszont van, ami az “Alumina” (első ending) hosszabb verziója. Továbbá zenei aláfestésként hallhatjuk még teljes terjedelmében a “Zetsubou Billy”-t (második ending), ami szerintem nagyon jól passzol az adott jelenethez. A grafikára sem lehet pannaszunk, a MADHOUSE megint elápráztatott minket egy csodáltos rajzolattal, illetve kerettörténettel.

A special inkább a múltra épít, mint a jövőre (a sorozat végéhez képest). De azért tévedésekbe ne essünk teljesen, mert a film csak az első 25 részt dolgozza fel részletesebben (a DN rajongóknak nem kell jobban kifejtenem, mi is történt akkor…). Vannak benne olyan jelenetek is, amik kimaradtak a sorozatból, és egy olyat is találtam, ahol egy kicsit másképp történt, mint eredetileg. Mindent összevetve a film méltó a Death Note névhez, mert nem éreztem laposnak a sztorit azután sem, hogy láttam az eredeti művet.^^