Death Parade (2015)

Képtalálat a következőre: „Death Parade ico”

Eredeti cím デス・パレード
Angol cím Death Parade
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Év 2015.01.09
Ismertető:
Történet:
A Death Parade történetmenete nem a megszokott módon történik. Minden epizód egyetlen helyszínen játszódik, a Quindecim nevezetű helyen, ami első látásra egy bárnak tűnik, ám sokkal több ennél. Ezen a helyen ugyanis az úgynevezett “döntőbírák” már elhunyt embereket látnak vendégül, epizódonként mindig mást, egyszerre két személyt, s hogy ezután a mennybe vagy a pokolba kerülnek, azt ők fogják eldönteni. Mégpedig úgy, hogy a két személynek közösen meg kell mérkőzniük egy véletlenszerűen kiválasztott játék során.Az ide kerülő lelkek nem emlékeznek arra, hogyan kerültek a Quindecimbe, arról sincs tudomásuk, hogy meghaltak. Decim, a bárpultos pedig nem is árulja ezt el nekik, mindössze öt szabályt sorol fel.

Az Anime:
A Death Parade leginkább lélektani dolgokat boncolgat. A vendégek a játék során apró részenként visszanyerik az emlékezetüket, ami hatással van a viselkedésükre, a gondolkodásukra. Decim ezt figyeli meg és ez alapján dönti el, mi vár az élet után rájuk. Alkalmanként szándékosan befolyásolja a játék menetét, hogy kihozza az emberekből lelkük legsötétebb oldalát, majd végignézi, hogyan reagálnak. Mikor a feszültség a tetőfokára hág, megtudják azt is, hogy meghaltak, nincs visszaút, de van előre, de ugye nem mindegy, hogy hova.

Emiatt nagyon drámai és feszültséggel teli művel van dolgunk, de jelen vannak vidámabb hangvételű epizódok is.

Szereplők:
Az anime a vendégeken kívül a bár dolgozóira is koncentrál, leginkább a már említett Decimre, valamint egy segítőjére, egy lányra, akinek nem tudjuk meg a nevét (csak a legeslegvégén), tulajdonképpen szinte semmit sem tudunk róla azon kívül, hogy meghalt. Rajtuk kívül még van jó néhány mellékszereplő is a döntőbírák soraiban.

Az anime látvány tekintetében nagyon szépnek mondható. A grafika elég modern stílusú, a karakterek és a helyszín nagyon szépen ki vannak dolgozva. Nem mindennapi stílusával rögtön lekötött. Akik szeretik a pszichológiai, feszültséggel teli animéket, azoknak csak ajánlani tudom.

Műfaj: játék, pszichológiai, seinen
Stúdió: Madhouse
Adaptáció: eredeti történet

Online részek:
Death Billiards Ova
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
KategóriákD