Denpa Onna to Seishun Otoko (2011)

Képtalálat a következőre: „Denpa Onna to Seishun Otoko ico”

Eredeti cím 電波女と青春男
Angol cím Electromagnetic Wave Woman and Adolescent Man
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2011.04.15 – 2011.07.01
Ismertető:
Előzmények:

A Denpa Onna to Seishun Otoko egy light novel-nek indult, amit Hitoma Iruma írt 2009. január 10–től 2011. április 10-ig. 2010. októberében manga is készült belőle, mely a mai napig fut. Az animét pedig 2011. április 15-én kezdték el vetíteni a tévében.

Történet:
Történetünk középpontjában egy Niwa Makoto nevű vidéki fiú áll, aki épp a városba készülődik, ahol nagynénjénél, Touwa Meme-nél fog lakni, és onnan fog járni az iskolába. Mikor a vonata megérkezik, Meme már ott várja, hogy hazavigye. Makoto-nak nagyon tetszik a város a vidék után, plusz ennek a városnak van egy specialitása is. Úgy nevezik, hogy az “idegenek által figyelt város”. Makoto-t ez viszont nem különösebben izgatja, örül, hogy a városban élhet egy ideig, mint egy egyszerű fiú, a kedves nagynéniével. Vagyis csak szeretné.

Ugyanis mikor megérkeznek a házhoz, egy elég furcsa dolog fogadja, méghozzá nem más, mint egy futonba tekert lány a bejárat előtt. Meme, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne ez, észre sem veszi. Ám a fiút nagyon zavarja a dolog, és kíváncsi is. Így elkezdi kérdezgetni róla Meme-t, akinek nagyon jó az érzéke arra, hogy elterelje a beszélgetést valami más, általában nagyon perverz irányba. A lány a futon-ban egyébként Erio, Meme lánya, és Makoto unokatestvére, akivel egyidősek, és akiről a családban senki sem tudta, hogy létezik. Meme mindig úgy tesz, mintha ott sem lenne. A dologra rátesz egy lapáttal, hogy Erioazt hiszi magáról, hogy földönkívüli, és az a feladata, hogy megfigyelje a várost, és lakóit. Ezt Makoto egy ideig elnézi neki, mivel a lány a futon nélkül a szó szoros értelmében gyönyörű. Ám kis idő múlva eldönti, hogy ráébreszti Erio-t arra, hogy ő nem űrlény, és ez bizony nem lesz egy könnyű feladat.

Mindezzel együtt Makoto élete nem lesz éppen hétköznapi, mivel adott egy csinos nagynéni, aki nagyon jó kedélyű, folyton mosolyog, nagyon kedves, és folyton zaklatja a fiút. Például azzal, hogy aludjanak együtt, kérje meg a kezét, melegítse fel a testével, és ha Makoto nem figyel oda, egy perc alatt kiszívja a fiú nyakát, vagy még sorolhatnám, de ezt inkább látni kell, mint elmondani. Adott még egy unokatestvér, aki azt hiszi magáról, hogy földönkívüli, folyton futonba csomagolva mezítláb járkál, és mellé még eszméletlen gyönyörű is. Plusz adott még pár lány osztálytárs, akikről nem írok, mert őket is egyszerűen látni kell, de annyit mondok, hogy ők sem egyszerű esetek.

Grafika, zene:

A grafikát illetően, nos, szerintem magáért beszél az is, hogy egy 2011-es animéről van szó. DE! Ez az anime különösen szép karakter- és háttérkidolgozással rendelkezik. A karakterek szépek, jól kidolgozottak, néhányan aranyosak, és nagyon szerethetőek. A zenét illetően nem tudok különösebb dolgokat mondani, az opening az animéhez hasonlóan furcsa, akárcsak az ending, de semmi különleges.

Személyes vélemény:

Az anime hangulata, külleme és remek poénjai engem nagyon megfogtak. Ám aki a kicsit lélektanibb, komolyabb alkotásokat szereti, az is nézze meg bátran, mert bizony ilyen dolgok is találhatóak benne. És bár eleinte egy totál poén animének tűnhet az egész, azért ez nem teljesen fedi az igazságot.

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész
OVA

 

KategóriákD

Vélemény, hozzászólás?