Denpa teki na Kanojo (2009)

Képtalálat a következőre: „Denpa teki na Kanojo ico”

Eredeti cím 電波的な彼女
Angol cím Electromagnetic Girlfriend
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész × 42 perc
Dátum 2009.02.04 – 2009.12.04
Ismertető:
Az anime előélete
Katayama Kentarou japán író a Kure-nai light novel megírásával vált ismertté. A Kure-nai művét már adaptálták egy animébe 2008-ban, és mangába a Jump GQ magazin publikálásában, amelyet Yamato Yamamoto illusztrált. Az író elismerést nyert a Super Dash Novel Rookie of the Year Awards keretein belül 2003-ban a Denpa Biyori művéért. A Denpa teki na Kanojojapán light novel köteteit szintén Yamato Yamamoto illusztrálta, megírásához az író 2004-ben látott hozzá, s eddig három kötettel állt elő. Ezeket a meglévő köteteket adaptálta a Brain’s Base stúdió egy három epizódos OVA szériába, amelyetMamoru Kanbe rendezett. A rendező keze alól került ki többek között a Baccano!, az Elfen Lied, a Demon Prince Enma, aLetter Bee és a Cardcaptor Sakura is, melyekkel híressé vált.

Tartalom
Juu Juuzaya egy verekedős srác, akit egyik nap egy különös kéréssel keres meg egy annál is furcsább lány, Ame Ochibana. Ame abban a hitben él, hogy Juu egy másik életében király volt, a lány pedig az egyik alattvalója. Hű szolgájaként az élete árán is védte urát, s ebben az életében is szeretné őt védelmezni. Juu persze nem tartja teljesen épelméjűnek a lányt, így rögvest faképnél hagyja. Ám Ame ettől függetlenül mindenhova követi őt, főhősünk bánatára. De ha ez nem lenne elég Juu-nak, hogy a bizarr, horrorisztikus kinézetű Ame követi, egyik osztálytársa egy sorozatgyilkos áldozatává válik. A történet így a sorozatgyilkosság körül forog, mivel főhősünk, Juu Juuzaya nyomozni kezd az ügyben.

Az animéről
A Denpa teki na Kanojo nem olyan nagy érdemű alkotás. A karakterek arcai eléggé torzra sikeredtek, főleg a fiúszereplőké, de egyes jelenetek animációja is egy gyenge/közepes színvonalat képviselnek. A alapgondolat igazán jó, a 21. századi fiatalok abszurd, brutális életét tökéletesen szimbolizálná, de egy elég gyenge rejtélyt kapunk egyszerű megfejtéssel. Persze azért pár érdekes fordulatot is kap a néző, ami azért javít az összképen. Az anime rövid, kicsit összedobott, és mivel még csak endinget se kapunk a végére, a néző azt érzi, hogy se eleje, se vége. S hogy zenét is alig hallunk az anime alatt, hatalmas negatívumként értelmezhető. Ezektől függetlenül egyszer érdemes megnézni.

Az anime sok erőszakos és véres jelenetet tartalmaz, ezért 18 éven felülieknek ajánlott megnézni!

 

Online részek:
1.RÉSZ – PART 1 1.RÉSZ – PART 2 2.RÉSZ

 

KategóriákD
Írta: